Elon Musk îl compară pe Justin Trudeau cu Adolf Hitler

17 Feb 2022
Elon Musk îl compară pe Justin Trudeau cu Adolf Hitler

Miliardarul Elon Musk, care a susținut public „convoiul pentru libertate”, l-a comparat pe Justin Trudeau cu Adolf Hitler. Paralela a fost puternic criticată de muzeul de la Auschwitz, scrie La Presse.

„Convoiul pentru libertate” a captat atenția celui mai bogat om din lume, Elon Musk, care de câteva zile este interesat de situația din Canada, potrivit tweet-urilor pe care le-a publicat recent.

Joi, el răspundea la un articol în care se raporta că autoritățile canadiene au cerut instituțiilor financiare să nu faciliteze tranzacțiile financiare a 34 de conturi de criptomonede care ar fi putut sprijini protestatarii care se opun restricțiilor.

„Nu mă mai compara cu Justin Trudeau. Aveam un buget”, arată meme-ul unei fotografii a dictatorului german distribuită pe Twitter de șeful Tesla și Space X.

Postarea lui Elon Musk a stârnit reacția muzeului de la Auschwitz si a comitetului evreilor americani care a reacționat pe rețeaua de socializare considerând că Musk a dat dovadă de „un discernământ extrem de slab în invocarea lui Hitler pentru a-și exprima punctul de vedere pe rețelele de socializare”.

„Folosirea imaginii lui Adolf Hitler și, prin urmare, exploatarea tragediei tuturor oamenilor care au suferit, au fost umiliți, torturați și uciși de regimul totalitar al Germaniei naziste pe care l-a creat este trist și tulburător”, se arată într-un tweet postat joi.

„Aceasta constituie o lipsă de respect pentru memoria tuturor victimelor și rănește multă lume”, scrie contul muzeului acestui fost lagăr de concentrare situat în Polonia.

Referințe naziste în Parlamentul canadian, acuzații de dictatură din partea manifestanților

Tweet-ul a fost distribuit de ministrul Karina Gould care a intervenit miercuri în Parlament pentru a încerca să calmeze lucrurile după o ședința tensionată de întrebări. Spiritele s-au aprins după ce prim-ministrul Justin Trudeau i-a acuzat pe parlamentarii conservatori că au apărut alături de steaguri împodobite cu svastica.  

Referințele la totalitarism sunt răspândite pe străzile din centrul orașului Ottawa unde mulți protestatari îl acuză pe liderul liberal că se comportă ca un dictator. Invocarea Legii privind situațiile de urgență a fost considerata de unii drept dovada alunecării spre dictatură.

 

Sursa: La Presse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră