Elon Musk a donat 5,7 miliarde de dolari în acțiuni Tesla unor organizații de caritate

15 Feb 2022
Elon Musk a donat 5,7 miliarde de dolari în acțiuni Tesla unor organizații de caritate

Beneficiarii nu sunt cunoscuți în acest moment, dar se pare că în tranzacții a fost implicat un trust.

 

O relație cauză-efect? La doar câteva zile după planul propus de Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite conform căruia aveau nevoie de 6 miliarde de dolari pentru a ajuta la combaterea foametei în lume, șeful Tesla, Elon Musk, a donat mai mult de 5,7 miliarde de dolari unor organizații de caritate prin acțiunile Tesla. Adică 5,044 milioane de acțiuni în total, relatează Markets Insider.

Această donație caritabilă a fost dezvăluită într-un document al Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA (autoritatea federală de reglementare a pieței financiare din SUA), care nu specifică, totuși, organizațiile de caritate în cauză, dar spune că a fost implicat un trust. Aceste donații au venit în timp ce Elon Musk a fost nevoit să vândă alte acțiuni pentru a acoperi taxele aferente opțiunilor sale.

Această informație este cu atât mai uluitoare cu cât la sfârșitul lunii octombrie, miliardarul provocase ONU să-i demonstreze că cu aceste 6 miliarde de dolari se putea eradica foamea în lume. Dar Organizația Mondială a Națiunilor Unite a răspuns cu un plan detaliat și cu măsurile care trebuiau puse în aplicare. Suficient pentru a înclina balanța? Întrebați de Markets Insider, Tesla a refuzat să comenteze. Programul alimentar mondial al Națiunilor Unite nu a dezvăluit nici dacă a fost principalul beneficiar.

Considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 255 de miliarde de dolari, Elon Musk ar putea plăti și cele mai mari taxe din istorie. Factura sa fiscală este astfel estimată la 10 miliarde de dolari în 2021. Pe de altă parte, așa cum a menționat Capital în urmă cu câteva zile, în ciuda unui an record 2021, Tesla nu ar trebui să plătească impozit în acest an pe teritoriul american, deoarece cele mai multe profituri au fost realizate. in strainatate.

Sursa: Capital 

Alte stiri din Externe

Ultima oră