Musk îl ironizeaza pe Justin Trudeau: „minoritatea marginală” este guvernul

01 Feb 2022
Musk îl ironizeaza pe Justin Trudeau: „minoritatea marginală” este guvernul

Musk îl ironizeaza pe Justin Trudeau spunând că protestul camioanelor pentru „libertate” demonstrează că „minoritatea marginală” este guvernul.

Trudeau a declarat luni că guvernul său „nu este intimidat” de protestatarii care ocupă centrul Ottawa de vineri.

 

CEO-ul Tesla, Elon Musk, l-a ironizat  pe prim-ministrul canadian Justin Trudeau și guvernul său din cauza unui comentariu care a minimizat protestele masive împotriva obligațiilor de vaccinare ale țării.

„Se pare că așa-numita „minoritate marginală” este de fapt guvernul”, a scris Musk pe Twitter duminică după-amiază.

"Dacă guvernul ar avea mandatul poporului, ar exista un contra-protest semnificativ. Nu există, deci nu au", a spus Musk într-un tweet de continuare.

„Protestele în iarnă canadiană arată un angajament real!”  a continuat el.

Trudeau a încercat să minimizeze Convoiul pentru Libertate al camioanelor care au condus săptămâna trecută de la Vancouver la Ottawa pentru a protesta împotriva obligațiilor de vaccinare pentru șoferii transfrontalieri. El a spus că grupul este compus dintr-o „minoritate marginală” de oameni care au „viziuni inacceptabile”.

„Ceea ce auzim de la unele persoane asociate cu acest convoi este complet inacceptabil”, a adăugat el.

Cu toate acestea, protestele au fost orice altceva decât „mici” în Ottawa.

Mii de oameni au fost văzuți pe străzile capitalei țării susținând șoferii și denunțând restricțiile stricte ale Canadei din cauza coronavirusului.

„Nu mai pot lucra pentru că nu pot trece granița”, a declarat pentru Reuters Csava Vizi, un protestatar șofer din Windsor.

„Eu și mulți alți oameni suntem aici pentru că ne-am săturat de obligația de vaccinare și de blocaje”, a spus un alt protestatar, identificat doar ca Brendon din Ottawa.

„Justin Trudeau mă face să-mi fie rușine că sunt canadian”, se poate citi pe o pancartă pe care o ținea Brendon.

Trudeau și familia sa au fost mutați într-o locație secretă din capitală din cauza unor presupuse riscuri de securitate în acest weekend, au declarat surse pentru CBC în acest weekend. Premierul a declarat luni dimineață că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, dar „se simte bine” și că lucrează „de la distanță în această săptămână, respectând regulile de sănătate publică”.

Chiar înainte de reluarea lucrărilor Parlamentului astăzi, premierul a declarat presei că nu are de gând să se întâlnească cu protestatarii pentru a le auzi nemulțumirile. Mai presus de toate, i-a chemat să denunțe simbolurile naziste care au fost văzute în ultimele zile, luând de exemplu obiectele așezate pe statuia lui Terry Fox sau vehiculele parcate pe Memorialul Național de Război.

„Toată lumea mormăie, toată lumea s-a săturat de această pandemie, toată lumea este epuizată, toată lumea vrea să se termine […], dar marea majoritate a canadienilor știu că prin mormăit că vom pune capăt acestei pandemii: ci  prin vaccinare”, a spus el.

O bună parte dintre protestatari au părăsit acum capitala , dar cei care au rămas nu plănuiesc să ridice asediul prea curând, mulți spunând că așteaptă cu nerăbdare demisia lui Justin Trudeau și anularea tuturor măsurilor.

Sursa: Fox Business

Alte stiri din Externe

Ultima oră