Canada: Justin Trudeau cere șoferilor de camion să ridice „asediul” din Ottawa

08 Feb 2022
Canada: Justin Trudeau cere șoferilor de camion să ridice „asediul” din Ottawa

„Trebuie să se oprească”, a ordonat prim-ministrul canadian aflat la sfârșitul unei săptămâni de izolare din cauza Covid, în timpul unei dezbateri organizate de urgență în Camera Comunelor.

Premierul canadian Justin Trudeau a îndemnat luni sutele de camioane care blochează centrul orașului Ottawa de mai bine de o săptămână pentru a denunța restricțiile de sănătate anti-Covid, să pună capăt mobilizării lor. Premierul a raspuns astfel unui un apel de ajutor din partea primarului capitalei canadiene.

„Aceasta pandemie i-a supărat pe toți canadienii!”, a spus el, vizibil iritat de proteste. „Dar canadienii știu că singura cale de ieșire este să asculte în continuare știința”.

„Guvernul federal va răspunde”, a promis el, fără a anunța însă noi măsuri, cerute de primarul orașului Ottawa, Jim Watson.

Watson a cerut luni statului federal să trimită 1.800 de ofițeri de poliție suplimentari și un mediator pentru a pune capăt „asediului” Ottawa, unde declarase stare de urgență cu o zi înainte. Șeful poliției Peter Sloly a cerut și el „ajutor”. Partidele de opoziție au criticat absența lui Trudeau în ultimele zile. Pentru conservatori, el este responsabil pentru o „diviziune nemaivăzută în țară”.

Sursa: Le Figaro

Alte stiri din Externe

Ultima oră