Hunter Biden a fost implicat în strângerea de fonduri pentru proiectele biolaboratoarelor din Ucraina, scrie New York Post

27 Mar 2022
Hunter Biden a fost implicat în strângerea de fonduri pentru proiectele biolaboratoarelor din Ucraina, scrie New York Post

Afirmația Rusiei că fiul președintelui Biden, Hunter, „finanța laboratoare biologice din Ucraina” este cel putin parțial adevărată, conform e-mailurilor analizate de New York Post.

E-mailuri de pe laptopul lui Hunter Biden – a cărui existență a fost raportată exclusiv de The Post în octombrie 2020 – dezvăluie că acesta a jucat un rol în a ajuta un furnizor de servicii de apărare din California implicat în analiza agenților patogeni și armelor biologice în laboratoarele din Ucraina.

Moscova a susținut că laboratoarele secrete americane de război biologic din Ucraina au fost o justificare pentru invazia neprovocată a țării vecine luna trecută. Acesta și-a dublat acuzațiile joi, într-o conferință de presă joi în care a susținut că Hunter Biden a contribuit la finanțarea unui program de cercetare a „armelor biologice” militare americane în Ucraina.

„Președintele american Joe Biden însuși este implicat în crearea de biolaboratoare în Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a Rusiei, Vyacheslav Volodin, potrivit presei de stat .

„Un fond de investiții condus de Hunter Biden a finanțat cercetarea și punerea în aplicare a programului biologic militar al Statelor Unite. Este evident că Joe Biden, în calitate de tată și de șef al statului, era la curent cu această activitate”, a continuat Volodin, cerând o anchetă a Congresului SUA și o explicație la Casa Albă.

Oficialii serviciilor de informații americane au respinsmesajele Rusiei drept propagandă de război, explicând că rețeaua de laboratoare biologice a Ucrainei dedicate cercetării agenților patogeni nu era secretă și a primit finanțare publică de la Washington.

Cu toate acestea, noua afirmație a Rusiei conform căreia fondul de investiții al fiului lui Joe Biden a fost implicat în strângerea de bani pentru proiecte de biolaboratoare din Ucraina a fost corectă, conform e-mailurilor care implică relațiile lui Hunter Biden cu Ucraina, obținute pentru prima dată de The Post și raportate inițial de The Daily Mail vineri.

Rosemont Seneca Technology Partners a investit 500.000 USD în compania de cercetare a agenților patogeni Metabiota din San Francisco și a strâns alte milioane prin intermediul firmelor care includeau Goldman Sachs, potrivit e-mailurilor găsite pe laptomul care a fost abandonat la un atelier de reparații din Delaware în aprilie 2019 .

Hunter a prezentat compania Metabiota oficialilor de la Burisma, compania ucraineană de gaze în care era membru al consiliului de administrație, pentru un „proiect științific” care implică biolaboratoare din Ucraina, arată e-mailurile.

O notă a unui oficial Metabiota adresată fiului vicepreședintelui de atunci în 2014 spunea că compania ar putea „afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia”.

Vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri, i-a scris lui Hunter și despre problemele geopolitice care implică cercetările companiei în fosta republică sovietică în aprilie 2014, la două luni după ce Rusia a invadat și a anexat regiunea Crimeea .

„Așa cum am promis, am pregătit nota atașată, care oferă o privire de ansamblu asupra Metabiota, angajamentul nostru în Ucraina și cum ne putem valorifica echipa, rețelele și conceptele pentru a afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia și integrarea continuă în Societatea occidentală”, a scris nota ei.

Câteva zile mai târziu, directorul executiv al Burisma, Vadym Pozharskyi, i-a scris lui Biden despre un proiect „cum ați numit „Science Ukraine””.

„După cum am înțeles, Metabiota a fost un subcontract cu principalul contactor al Departamentului de Apărare american (DoD) B&V [firma de inginerie Black & Veatch]”, a scris e-mailul său. „Ce fel de parteneriat caută Metabiota în Ucraina?”

SUA au acordat 23,9 milioane de dolari companiei Metabiota mai târziu în 2014, cu 307.091 de dolari alocați pentru „proiecte de cercetare ucrainene”, au arătat înregistrările cheltuielilor guvernamentale .

Tânărul Biden s-a lăudat în fața investitorilor că compania sa a organizat finanțare pentru Metabiota și a ajutat-o ​​să „obțină clienți noi”, inclusiv „agenții guvernamentale”, potrivit e-mailurilor.

B&V fusese însărcinat în 2010 de către Agenția de Reducere a Amenințărilor pentru Apărare din SUA să construiască un laborator în Odesa, pentru a „îmbunătăți sistemele de supraveghere existente ale guvernului pentru a detecta, raporta și răspunde la atacuri de bioterorism, epidemii și potențiale pandemii”, se arată pe site-ul companiei .

Afacerile lui Hunter Biden au atras atenția unui fost ofițer CIA.

„Tatăl său a fost vicepreședintele Statelor Unite și responsabil de relațiile cu Ucraina. Așadar, "nu numai ca Hunter a fost în consiliul de administrație al unei firme de gaze ucrainene suspecte ci i-a și conectat cu o companie care lucrează la cercetarea armelor biologice, de ce?”, s-a întrebat Sam Faddis pentru The Daily Mail .

„Este o încercare evidentă de propagandă rusă de a profita de acest lucru. Dar asta nu schimbă faptul că pare să existe ceva care trebuie explorat aici.

„De ce se află Hunter Biden în mijlocul tuturor acestor lucruri? De ce se află în centrul acestui lucru fiul vicepreședintelui – tipul fără abilități perceptibile și un obicei cu cocaina ?”

Hunter Biden, în vârstă de 52 de ani, rămâne sub investigație federală pentru posibilă fraudă fiscală. Ancheta sa extins în 2018 pentru a analiza modul în care relațiile sale internaționale de afaceri în calitate de lobbyist și investitor s-au potrivit cu cariera politică a tatălui său. El a negat acuzațiile de corectitudine.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră