Dispozitive explozibile, trimise familiilor Clinton şi Obama. Acelaşi tip folosit şi la reşedinţa lui Soros

24 Oct 2018
Dispozitive explozibile, trimise familiilor Clinton şi Obama. Acelaşi tip folosit şi la reşedinţa lui Soros Galerie foto (2)

Alerte în serie în Statele Unite, unde mai multe personalităţi şi instituţii fac obiectul unor tentative de atac cu dispozitive explozibile. Este vorba despre reşedinţele familiilor foştilor preşedinţi democraţi ai SUA, Obama şi Clinton. 

Descoperirea survine la două zile după ce un obiect similar i-a fost trimis şi miliardarului filantrop George Soros la locuinţa sa dintr-o suburbie a New York-ului.

Casa Albă a condamnat miercuri tentativele de atacuri cu dispozitive explozive asupra fostului preşedinte Barack Obama şi fostului secretar de stat Hillary Clinton. ''Aceste acte care terorizează sunt demne de dispreţ şi orice vinovat va trebui să fie tras la răspundere conform legii'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Administraţiei prezidenţiale americane, Sarah Sanders.

Ea a spus că Serviciul Secret al SUA şi alte agenţii investighează şi vor lua 'toate măsurile adecvate pentru a proteja orice persoană ameninţată de aceşti laşi'.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit la reşedinţa din New York a fostului preşedinte american Bill Clinton şi a soţiei sale, fost secretar de Stat şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton. Dispozitivul exploziv a fost descoperit de un tehnician care tria corespondenţa fostului cuplu prezidenţial, a precizat The New York Times.

De asemenea, clădirea Time Warner din New York, unde se află şi sediul CNN din metropola americană, a fost evacuată miercuri după găsirea unui pachet suspect înaintea orei locale 10:00 (14:00 GMT). Poliţia new-yorkeză a declarat că nu poate preciza dacă pachetul este similar cu dispozitivele explozive găsite anterior. 

Prezentatorul CNN Jim Sciutto a postat pe contul oficial de Twitter o imagine cu ce se întâmplă în fața clădirii Time Warner Center.

În momentul în care alarmele de evacuare a clădirii au început să sune, jurnaliștii CNN Poppy Harlow și Jim Sciutto se aflau în direct și vorbeau despre pachetele suspecte primite de fostul președinte al SUA Barack Obama și fostul secretar de stat Hillary Clinton. 

Totodată, un pachet suspect conţinând un dispozitiv exploziv improvizat într-o ţeavă - adresat Casei Albe - a fost interceptat la baza Bolling, la Washington, a declarat miercuri un oficial în domeniul aplicării legii pentru CNN.

Acest dispozitiv este asemănător celor trimise la locuinţele lui Obama, Clinton şi miliardarului George Soros, descoperit la începutul săptămânii, potrivit acestei surse.

Dispozitivele par să fie rudimentare, dar funcţionale, a declarat oficialul citat. Dispozitivul adresat Casei Albe conţinea, de asemenea, proiectile, scrie CNN.

Cei doi și-au păstrat calmul și au crezut, inițial, că este vorba despre o defecțiune sau un exercițiu. Ulterior, ei au ieșit din emisie, odată cu evacuarea sediului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră