Preşedintele filipinez l-a înjurat pe Barack Obama. "E un fiu de curvă!"

06 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Preşedintele filipinez l-a înjurat pe Barack Obama.


Preşedintele american a anulat întrevederea, dintr-un motiv mai puţin obişnuit la nivel înalt. Preşedintele filipinez l-a insultat pe locatarul de la Casa Albă.
Preşedintele filipinez l-a numit pe şeful Executivului american „fiu de târfă”.
Evocând reproşuri pe care risca să le audă de la Obama în legătură cu respectarea drepturilor omului, în special în legătură cu metodele utilizate în lupta contra traficului de droguri, Duterte l-a calificat pe Obama drept „fiu de târfă”, scrie Le Monde.
Controversatul preşedinte filipinez a spus anterior, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Davao, în Filipine, înainte de pleca în Laos, ce i-ar putea răspunde el lui Obama, dacă acesta va evoca situaţia drepturilor omului în legătură cu metodele utilizate în lupta împotriva traficului de droguri.
„Sunt preşedintele unui stat suveran şi de multă vreme nu mai suntem o colonie, nu am stăpân, în afara poporului filipinez. Trebuie să ai respect, nu trebuie să te mulţumeşti cu vorbe aruncate în comunicate şi cu întrebări pe bandă, fiu de târfă, am să te înjur!”, ar fi spus preşedintele filipinez.
Ulterior, precizează CNN, preşedintele filipinez şi-a exprimat regretul faţă de comentariile sale.

duterte
Întrebat în legătură cu aceste afirmaţii ce intenţionează, preşedintele american a lăsat să se înţeleagă că va anula întâlnirea bilaterală cu preşedintele filipinez. „Întotdeauna vreau să mă asigur, când am o întrevedere, că aceasta este cu adevărat productivă”, a spus Obama.
Casa Albă a precizat că şeful statului se va întâlni cu omologul sud-coreean, Park Geun-hye.

Alte stiri din Externe

Ultima oră