Ungaria, sancţionată pentru Legile ”anti-Soros”

21 Iul 2018
Ungaria, sancţionată pentru Legile ”anti-Soros”

Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu pachetul său de legi recent adoptat şi intitulat ''Stop Soros'', relatează agenţia ungară MTI preluată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat într-un briefing de presă că executivul comunitar i-a trimis guvernului ungar o scrisoare cu notificarea oficială referitoare la legile ''Stop Soros'' şi la amendamentele constituţionale conexe.

Executivul comunitar le-a dat un termen de două luni autorităţilor ungare pentru a da un răspuns la preocupările Bruxelles-ului pe această temă.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat legile în cauză în luna iunie, având drept scop de a sancţiona ''promovarea sau organizarea migraţiei ilegale''.

Comisia Europeană a anunţat însă că va aduce Ungaria și în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu legea sa privind azilul, iniţiind cea de-a treia etapă a procedurii în curs de infringement împotriva Budapestei în legătură cu această lege. 

Procedura de infringement în acest caz a fost lansată în decembrie 2015. Reuters notează la rândul său că Bruxelles-ul a decis astfel să-şi intensifice bătălia judiciară împotriva Budapestei în legătură cu refuzul său de a respecta regulile Uniunii Europene în materie de imigraţie şi azil.

Proiectele legislative cunoscute sub numele de "Stop Soros" fac parte din campania Guvernului condus de Viktor Orban împotriva politicilor europene privind migraţia şi împotriva miliardarului american de origine ungară George Soros, care finanţează campanii liberale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră