Covid-19: Numărul cazurilor a explodat în Africa de Sud în 24 de ore

06 Mai 2022
Covid-19: Numărul cazurilor a explodat în Africa de Sud în 24 de ore

Cazurile de Covid-19 sunt în creștere în Africa de Sud. În 24 de ore, au crescut cu 50%, potrivit cifrelor oficiale publicate joi, 5 mai, un nou val condus în special de două noi subvariante ale Omicron, scrie AFP citata de Capital

Institutul Național de Boli Contagioase a identificat 9.757 de cazuri noi de Covid-19 în țară, sau cu 50% mai multe față de cele 6.170 de cazuri noi înregistrate cu o zi înainte de miercuri. Potrivit acestuia, mai mult de un sfert (25,9%) dintre persoanele testate au avut un rezultat pozitiv, cea mai mare rată înregistrată în ultimele luni. De asemenea, Covid-19 a ucis șapte persoane în ultimele două zile. Africa de Sud, țara oficial cel mai grav afectată de Covid-19 de pe continent, a intrat într-un nou val de pandemie, a avertizat Centrul pentru Răspuns și Inovare Epidemică (CERI) la sfârșitul lunii aprilie.

Țara cu aproape 60 de milioane de oameni, unde mai puțin de 45% din populația adultă este complet vaccinată, a înregistrat oficial peste 3,8 milioane de cazuri și aproximativ 100.350 de decese.

La începutul lunii martie, a cunoscut o perioadă de 48 de ore fără niciun deces legat de Covid-19, o premieră din 2020. Președintele Cyril Ramaphosa a anunțat la începutul lunii aprilie ridicarea tuturor restricțiilor legale legate de pandemie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), două noi subvariante ale Omicron, a căror virulență nu a fost încă determinată, se află în spatele noului val al pandemiei de Covid-19 din țară.

Variantele BA.4 și BA.5 sub supraveghere
„Oamenii de știință sud-africani care au identificat Omicron la sfârșitul anului trecut au semnalat acum alte două subvariante Omicron, BA.4 și BA.5, ca provocând o creștere a cazurilor în Africa de Sud”, a declarat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Guvernul sud-african a confirmat joi obligația de a purta măști pentru copii la școală, răzgândindu-se la scurt timp după ce a anunțat ridicarea acestora, în timp ce noile cazuri de Covid-19 cresc pe zi ce trece. Ministerul Sănătății a emis un comunicat de presă pentru a spulbera „confuzia generată de o nefericită și regretabilă eroare umană” care l-a determinat cu aproximativ cincisprezece ore mai devreme să anunțe încetarea acestei obligații.

Întreaga populație, inclusiv copiii, trebuie așadar să respecte în continuare regulile stabilite de minister pentru combaterea pandemiei, inclusiv obligația de a purta măști în locurile publice închise. Guvernul continuă să îndeamnă locuitorii să se vaccineze. „Singura modalitate de a ne proteja pe noi înșine și pe cei dragi de pandemie și de creșterea actuală a numărului de cazuri pozitive este să ne vaccinăm și să aderăm la măsurile preventive tot timpul”, a subliniat el.

https://mariustuca.ro/sanatate/africa-de-sud-a-intrat-intr-un-nou-val-de-pandemie-de-covid-19-60991.html

Alte stiri din Externe

Ultima oră