Africa de Sud a intrat într-un nou val de pandemie de Covid-19

27 Apr 2022
Africa de Sud a intrat într-un nou val de pandemie de Covid-19

Africa de Sud, țara oficial cea mai afectată de Covid-19 de pe continent și care a cunoscut o pauză în ultimele luni, a intrat într-un nou val de pandemie, a avertizat Centrul pentru Inovare și Răspuns, marți, 26 aprilie scrie AFP citata de Le Figaro.

„A sosit al 5-lea val. Ai grijă de tine”, a avertizat pe Twitter centrul de cercetare genomică condus de virologul Tulio de Oliveira, care a devenit celebru pentru reperarea variantelor Beta și Omicron.

5062 de cazuri și 15 decese
Numărul de noi infecții în ultimele 24 de ore este încă în creștere față de ziua precedentă, cu 5.062 de cazuri și 15 decese, potrivit Institutului Național de Boli Transmisibile (NICD).

Cu un raport de 6,3 cazuri noi la 100.000 de locuitori și o rată de pozitivitate de peste 10% (16,9%), „pe baza valurilor anterioare, acestea sunt praguri care indică o creștere continuă”, a adăugat pe Twitter, Ridhwaan Suliman, cercetător la Consiliul Stiințific și de Cercetare Industrială (CSIR), un institut guvernamental de cercetare. Cifrele înregistrate în ultimele zile sunt cele mai mari de aproape trei luni din țară și o creștere semnificativă față de acum două săptămâni.

Ministrul Sănătății Joe Phaahla și-a exprimat deja „îngrijorarea” săptămâna trecută. La începutul lunii martie, țara a cunoscut o perioadă de 48 de ore fără decese legate de Covid, o premieră din 2020. Africa de Sud, care are aproape 60 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 3,7 milioane de cazuri și aproape 100.350 de decese.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră