Coronavirus în Rusia: al treilea medic care cade, în mod accidental, de la balcon

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Rusia: al treilea medic care cade, în mod accidental, de la balcon

Trei cadre medicale din Rusia au căzut accidental de la etajele spitalelor unde lucrau în ultimele 2 săptămâni atrăgând atenția publicului cu privire la condițiile în care lucrează acestea în contextul pandemiei, relatează CNN.

Doi dintre medici au decedat, iar unul este spitalizat.

Toate cele 3 incidente care se află în investigarea autorităților locale au declanșat discuții ample în mass-media și pe rețelele de socializare.

Alexander Șulepov, un medic care lucra pe ambulanță în localitatea Voronej se află internat în stare gravă după ce a căzut de la etaj. Autoritățile au anunțat că acesta a căzut de la etajul 2 al spitalului Novoismanskaia acolo unde primea tratament anticoronavirus după ce fusese testat pozitiv.

Șulepov a fost internat în 22 aprilie la doar o zi după ce el și un coleg au transmis un mesaj pe rețelele de socializare declarând că sunt obligați să lucreze chiar dacă au fost testați pozitivi cu noul coronavirus.

Colegul său, Alexander Kosiakin, a mai fost supus unei achete după ce a declarat în spațiul public că toate cadrele medicale se luptă cu o penurie de echipamente de protecție.

Întru-un interviu acordat CNN, Kosiakin a declarat că nu știe amănunte despre medicul de pe ambulanță, dar starea lui este gravă. Ultima convorbire dintre cei doi a avut loc pe 30 aprilie. ”În ultimul telefon el părea bine, se pregătea să fie externat și, apoi, se întâmplă acest incident. Nu știu ce s-a petrecut, ce s-a schimbat, nu pot să ofer nicio explicație logică”.

Reprezentanții poliției au refuzat să facă orice declarație oficială și s-au abținut de la un răspuns.

Spitalul Novousmanskaia au anunțat printr-un comunicat oficial că au internat medicul în ziua în care a fost confirmat și că a fost tratat cu cea mai mare atenție. Șulepov și-a retras declarațiile inițiale la 3 zile după postare menționând că s-a lăsat pradă emoțiilor de moment.

O postare ulterioară prezenta o declarație a managerului de spital prin care acesta anunța că toate cadrele medicale dispun de echipamentele de protecție atât de necesare în lupta contra pandemiei.

”Am discutat cu toți angajații mei. Nu voi permite niciodată ca doctorii și asistentele să se ducă la orice pacient fără echipamente de protecție! Dacă nu le pot oferi tot cea au nevoie, mă duc eu la pacienți, dar nu-mi las colegii să înfrunte pericolul”, adaugă managerul.

Pe 1 mai, medicul șef dintr-un spital din Siberia, Elena Nepomniașhaia a decedat după ce și-a petrecut ultima săptămână la terapie intensivă. Posturile locale de TV au precizat că aceasta a căzut de la geamul biroului său în timpul unei video-conferințe cu colegii săi. Ei discutau despre transformarea spitalului său într-un spital COVID, ea opunându-se cu vehemență acestei măsuri.

Pe 24 aprilie, Natalia Lebedeva, șefa departamentului de urgență din cadrul spitalului ce folosește ca bază de antrenament pentru cosmonauții Rusiei a decedat după ce a căzut de la etaj. Autoritățile au declarat-o ca fiind o pierdere tragică pentru lumea medicală, dar nu au oferit nicio informație suplimentară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră