Coronavirus în Mexic: autoritățile au corectat cifrele oficiale ale pacienților confirmați pozitivi cu peste 100.000 de cazuri

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Mexic: autoritățile au corectat cifrele oficiale ale pacienților confirmați pozitivi cu peste 100.000 de cazuri

Autorităţile mexicane au revizuit în creştere numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus până la aproape 140.000 de cazuri, potrivit unui model de monitorizare epidemiologică al guvernului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit acestui model, publicat duminică, ar exista cu 104.562 de cazuri în plus faţă de cele 23.471 anunţate până acum de autorităţi. Acest model aşa-zis de "monitorizare santinelă" funcţionează în Mexic din 2006 şi permite urmărirea evoluţiei bolii fără a efectua o testare masivă a populaţiei.

"Supravegherea santinelă este eficientă pentru că ţine cont de faptul că toate cazurile minore nu sunt documentate", a explicat la sfârşitul săptămânii trecute adjunctul ministrului sănătăţii, Hugo Lopez Gatell, în cadrul unei conferinţe de presă. "Să pretinzi că poţi măsura boala într-un mod direct ar fi o minciună", a adăugat el.

Nicio nouă informaţie privind numărul de decese provocate de COVID-19 în Mexic nu a fost comunicată. Oficial, 2.154 de persoane au murit în Mexic după ce au fost contaminate cu noul coronavirus.

Guvernul mexican estimează că vârful pandemiei va fi atins pe 6 mai, în condiţiile în care anumite spitale şi-au atins deja capacitatea maximă în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de COVID-19 trataţi.

Mexicul a decretat la sfârşitul lui martie urgenţă sanitară naţională pentru a stopa răspândirea COVID-19, închizând şcolile şi toate activităţile economice neesenţiale şi recomandând, de asemenea, distanţarea socială. Aceste măsuri ar urma, în principiu, să rămână în vigoare până pe 30 mai. 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră