Ludovic Orban: din 15 mai se deschid hotelurile

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Ludovic Orban: din 15 mai se deschid hotelurile

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că după data de 15 mai vor fi deschise hotelurile, dar nu şi restaurantele, având în vedere că acestea din urmă prezintă un mare risc epidemiologic, precizează Agerpres.

"Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mallurilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul. (...) Hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele - mai ales în spaţii închise - sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise", a precizat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat în ce condiții se vor efectua călătoriile între localități.

Întrebat dacă românii au voie să meargă la munte pentru drumeții, ministrul a declarat, la Antena 3, că acest lucru va fi permis după ce va expira starea de urgență.

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a răspuns ministrul Vela.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va prelungi starea de urgență din data de 15 mai și  că de la această dată vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile carantinate nu se vor relaxa măsurile de restricție.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră