Descoperire șocantă în Franța: primul caz de coronavirus a fost internat pe 27 decembrie (VIDEO)

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Descoperire șocantă în Franța: primul caz de coronavirus a fost internat pe 27 decembrie (VIDEO)

Un spital francez a retestat probe mai vechi prelevate de la cazuri de pneumonie și a descoperit că a tratat încă din 27 decembrie un bărbat care a fost abia acum confirmat cu noul coronavirus. Internarea sa a survenit cu o lună mai devreme decât primul caz confirmat pe teritoriul francez.

Dr. Yves Cohen, șeful ATI din cadrul Spitalelor Avicenne din Bobigny, și Jean Verdier din suburbia de nord a Parisului, a declarat jurnaliștilor de la BFM TV că experții au retestat mostre prelevate de la 24 de pacienți internați în perioada decembrie-ianuarie care au ieșit negativi la testele de gripă sezonieră.

”Din cele 24 de teste, am înregistrat o confirmare cu COVID-19 din 27 decembrie”, a declarat medicul la postul TV.

Mostra a fost prelevată inițial pentru a efectua testarea clasică a gripei sezoniere cu ajutorul metodei PCR folosită în prezent pentru testarea prezenței noului coronavirus. Fiecare test a fost supus mai multor analize pentru a nu apărea nicio eroare.

Franța a înregistrat peste 25.000 de decese în urma infectării cu noul coronavirus, iar primele cazuri oficial au fost confirmate pe 24 ianuarie în Paris și Bordeaux.

CITIȚI ȘI: Coronavirusul circula în Franța încă din luna ianuarie, cu intensitate mică, potrivit cercetătorilor de la Institutul Pasteur

Medicul a declarat că este esențial ca Franța să descopere pacientul zero pentru a vedea cum s-a răspândit virusul. Pacientul s-a însănătoșit și va fi supus unei anchete epidemiologice pentru a determina gradul de infectare a contacților.

”S-a simțit rău mai bine de 15 zile, și-a infectat cei 2 copii, dar nu și soția care lucra într-un supermarket. A fost șocat la aflarea veștii. Nu-și putea imagina cum ar fi putut fi infectat. Nu a efectuat nicio călătorie peste hotare. Singurul său contact a fost prin intermediul soției”, au declarat autoritățile.

Soția sa lucra într-un stand ce comercializa sushi, o mâncare tradițională asiatică. În acel restaurant erau angajați mai mulți chinezi. Nu s-a stabilit încă dacă aceștia din urmă au călătorit în China, acesta fiind obiectivul anchetei epidemiologice.

”Întrebarea estențială este dacă ea a fost un pacient asimptomatic, astfel am putea-o declara pacientul zero, dar, cu certitudine, sunt mai mulți infectați în acea regiune. Toate testele negative de pneumonie vor fi reluate. Virusul era deja prezent în comunitate.”, au anunțat oficialii.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră