Caricaturile publicate de Ambasada Rusiei la Paris sunt considerate „inacceptabile” de diplomația franceză

26 Mar 2022
Caricaturile publicate de Ambasada Rusiei la Paris sunt considerate „inacceptabile” de diplomația franceză

Ministrul de externe francez l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Franța pentru a discuta despre caricaturi considerate „inacceptabile” de diplomația franceză, scrie AFP citată de Le Parisien

Ambasadorul Rusiei la Paris a fost chemat vineri aceasta la Ministerul Afacerilor Externe după publicarea unor caricaturi pe contul său de Twitter considerate „inacceptabile” de diplomația franceză. Printre desene, unul dintre ele îi înfățișează pe europeni în genunchi lingând fesele unchiului Sam care arată cu degetul către Statele Unite, însoțit de un mesaj în limba engleză: „Solidaritatea europeană așa cum este . »

„Încercăm să menținem un canal exigent de dialog cu Rusia”, dar aceste „acțiuni sunt perfect inadecvate”, a declarat ministerul francez de externe care l-a convocat pe Alexei Meshkov.

Caricaturi care amestecă rusofobia și Covid-19
O a doua caricatură prezintă o alegorie a Europei bolnave, întinsă pe un pat, căreia torționarii ei – Statele Unite și Uniunea Europeană – îi injectează diferite substanțe intitulate „neonazism, „Russofobie” sau „Covid-19”.

Ambasada Rusiei a confirmat că „problema tweetului publicat a fost ridicată, printre alte puncte” în timpul interviului de vineri dimineață, în timp ce tweet-ul și caricaturile au fost eliminate de atunci.

Ambasadorul Rusiei, Alexei Mechkov, la rândul său, „a atras atenția colegilor noștri francezi asupra provocărilor și actelor de vandalism împotriva reprezentanțelor diplomatice ruse în Franța”, a adăugat ambasada.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră