Bill Gates a fost testat pozitiv pentru COVID: sunt „norocos să fiu vaccinat”

11 Mai 2022
Bill Gates a fost testat pozitiv pentru COVID: sunt „norocos să fiu vaccinat”

Bill Gates a dezvăluit marți că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, la mai bine de doi ani de la începutul pandemiei, scrie GeekWire

Gates a scris pe Twitter că se confruntă cu simptome ușoare și că „urmează sfaturile experților izolându-se până când va fi din nou sănătos”. El a adăugat într-un thread de tweet că este „norocos să fie vaccinat și stimulat și să aibă acces la teste și îngrijire medicală excelentă”.

 

Filantropul miliardar a fost un susținător de frunte pentru un răspuns coordonat la nivel global la pandemie. Fundația Bill & Melinda Gates a angajat sute de milioane de dolari în finanțare pentru inițiativele COVID-19, inclusiv dezvoltarea și distribuția de vaccinuri .

Pe 22 ianuarie 2021, a primit prima doză de vaccin împotriva COVID, spunând la acea vreme: „Mă simt grozav”, în timp ce a postat pe Twitter o fotografie cu el însuși primind vaccinul.

Luni, el a ajutat la tăierea panglicii la o nouă unitate de producție din zona Seattle pentru vaccinuri construită de Inventprise , o companie de biotehnologie susținută cu fonduri de la Fundația Gates. Gates este fotografiat cu alți participanți demascați la eveniment.

Gates are o nouă carte intitulată „Cum să previi următoarea pandemie”, în care oferă pași pentru a se asigura că COVID-19 este ultimul de acest gen.

Alte stiri din Externe

Ultima oră