Războiul din Ucraina: Joe Biden a trimis-o pe Kamala Harris pentru a-l împiedica pe Putin să invadeze Ucraina

19 Feb 2022
Războiul din Ucraina: Joe Biden a trimis-o pe Kamala Harris pentru a-l împiedica pe Putin să invadeze Ucraina

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a ajuns joi la Conferința de Securitate de la München pentru a lucra cu aliații și a încerca să-l împiedice pe Vladimir Putin să invadeze Ucraina. 

Nedescurajată de eșecul ei de a rezolva criza actuală la granița dintre SUA și Mexic, în calitate de delegat principal al președintelui Biden privind imigrația ilegală, Kamala Harris a pornit în misiune de pace în Europa, scrie NewYork Post.

La aproximativ două ore după ce Kamala Harris a plecat din Washington pentru a participa la Conferința de Securitate de la München, Joe Biden a ieșit de la Casa Albă și a spus că crede că președintele rus Vladimir Putin va lansa o invazie a Ucrainei „în următoarele zile”.

În timp ce Harris a zburat spre est, spre Germania, Biden a călătorit spre vest, până în Lorain, Ohio, pentru a vorbi despre remedierea poluării din Marile Lacuri prin legea sa privind infrastructura veche de trei luni - făcându-și asistenții să insiste că excursia nu va distrage atenția de la potențiala izbucnire a celui mai mare și mai mortal conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial.

„Mă îndoiesc că [Putin] stă acum la Kremlin tremurând pentru că este Kamala Harris acolo”, a declarat miercuri reprezentantul statului Tennessee Tim Burchett, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, într-un interviu pentru Newsmax TV.

„Nu ar putea să verse apă dintr-o cizmă dacă ar instrucțiunile ar fi scrise scrise pe talpă”, a adăugat Burchett. „Nici măcar nu poate găsi granița noastră de sud, darămite granița cu Ucraina. Este o farsă, este o glumă”, a spus el.

„Biden o trimite pe Kamala Harris în Europa pentru a ajuta la atenuarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina”, a scris senatorul republican Marsha Blackburn pe Twitter săptămâna trecută , adăugând sarcastic: „Corect, pentru că se descurcă atât de bine cu granița noastră de sud...”

Biden a desemnat-o pe Harris în martie ca responsabil pentru a opri imigrația ilegală peste granița de sud dar criza s-a înrăutățit, cu un record de  1,9 milioane de arestări în 2021. 

Republicanul Lauren Boebert a postat pe Twitter un clip video al șefului fictiv Michael Scott de la „The Office” strigând: „Nu, Doamne, te rog nu! Nu! Nu! Nu!" pentru a sugera reacția probabilă a Ucrainei la faptul că Harris va reprezenta SUA la Munchen.

Biden a declarat într-un interviu TV săptămâna trecută că nu va trimite trupe americane în Ucraina pentru a evacua americanii dacă Rusia invadează, deoarece acest lucru  ar putea declanșa un „război mondial”  și „lucrurile ar putea să o ia razna rapid”.

Biden a amenințat cu sancțiuni „severe” împotriva Rusiei, dar i-a îngrozit pe oficialii ucraineni luna trecută când a spus că  o „incursiune minoră” a  Rusiei în Ucraina ar putea duce la sancțiuni mai puțin severe – unul dintre ei spunând că remarca i-ar putea oferi lui Putin „undă verde” de a invada.

In plus, ceea ce este nefast în această vizită a lui Harris este mesajul transmis Kremlinului, care a adunat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina, și Kievului, care încearcă din răsputeri să se ferească de un conflict care nu poate duce decât la înghițirea sa de către vecinul său mai mare: SUA, pentru a-l parafraza pe fostul președinte Trump, „nu-și trimit tot ce e mai bun”, scrie American Thinker.

Sursa: New York Post

Alte stiri din Externe

Ultima oră