Încă un medic, al treilea din România, a murit după ce a fost infectat cu coronavirus. În Italia au murit 151

28 Apr 2020 | scris de A.V.
Încă un medic, al treilea din România, a murit după ce a fost infectat cu coronavirus. În Italia au murit 151

Un medic din județul Hunedoara a murit din cauza coronavirusului, a anunțat primarul localității Brad, Florin Cazacu. Este vorba despre al treilea medic din România care pierde lupta cu virusul, informează Ştirile TVR.

„O veste tristă pentru comunitatea noastră brădeană. Din nefericire, doamna doctor (...), medic la Spitalul Municipal Brad, după o lungă suferință la secția ATI de la un spital clujean, a pierdut în seara zilei de 27 aprilie 2020, lupta cu necruțătorul COVID-19. A fost un om deosebit și un profesionist desăvârșit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii! Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace”, scrie pe Facebook primarul din Brad.

Este vorba despre al treilea medic din România care pierde lupta cu virusul, după doctorul din Constanța în vârstă de 62 de ani care a lucrat la Spitalul Județean Constanța și după medicul internist din Botoșani în vârstă de 68 de ani.

Tragedia este mare în Italia, unde 151 de medici au fost răpuși de infecția cu noul coronavirus. Decesele au fost consemnate între 11 martie şi 26 aprilie.

Peninsula a înregistrat 26.977 de cazuri mortale de COVID-19.

199.414 de infecții cu SARS-CoV-2 au fost consemnate în Italia, care se pregătește pentru redeschiderea fabricilor din 4 mai. Unitățile de învățământ vor rămâne închise până în septembrie.

La nivel mondial, peste 3 milioane de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră