Bulgaria anunță deschiderea sezonului estival începând cu 1 iulie

28 Apr 2020 | scris de A.A.
Bulgaria anunță deschiderea sezonului estival începând cu 1 iulie Galerie foto (2)

Membrii guvernului bulgar au anunțat deschiderea de la 1 iulie a sezonului turistic estival, în contextul crizei care afectează puternic acest domeniu din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi ministrul Turismului bulgar, Nikolina Anghelkova, informează TASS, preluat de Agerpres..

"Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival", a spus Anghelkova.

Aceasta a subliniat că turismul este o parte importantă a economiei bulgare, iar pentru a restabili domeniul Bulgaria se va orienta în acest an spre dezvoltarea turismului intern și deasemenea "se discută problema înlesnirii regimului de vize pentru oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia".

Activitatea turistică din Bulgaria a fost suspendată pe 17 martie, iar de pe 19 martie, la ordinul ministrului Sănătăţii Kiril Ananiev ţara şi-a închis frontierele pentru cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus, inclusiv statele din UE, în afara celor care tranzitează teritoriul Bulgariei. Hotelurile, restaurantele şi cafenelele din staţiunile Bulgariei vor funcţiona cu respectarea măsurilor antiepidemice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră