Un medic de familie, cu experienţă de 31 de ani, şi-a depus dosarul pentru a deveni brancardier în spital

23 Iul 2018
Un medic de familie, cu experienţă de 31 de ani, şi-a depus dosarul pentru a deveni brancardier în spital Galerie foto (2)

Medicul de familie Adrian Dărăbanţiu, din Arad, cunoscut pentru că este şi preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad, şi-a depus, luni, dosarul de angajare pe post de brancardier la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), relatează News.ro.

Şocanta decizie este luată din considerente materiale, dar se vrea şi un semnal de alarmă ”faţă de diferenţele salariale uriaşe din sistemul sanitar”.

Medicul de familie arădean şi-a depus dosar de angajare pe post de brancardier la spital (SCJU Arad), pentru a obţine un salariu aproape dublu decât cel actual, după 31 de ani de activitate.

Adrian Dărăbanţiu, care este şi preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad, a declarat pentru News.ro că a studiat grila de salarizare din SCJU şi a vorbit cu angajaţi de aici, aflând că veniturile sunt mult mai mari decât ale medicilor de familie.

”Un brancardier poate primi în mână chiar peste 4.000 de lei, iar eu după 31 de ani de activitate, rămân în mână cu jumătate din această sumă, deşi am un cabinet medical peste medie ca mărime, cu aproximativ 2.500 de pacienţi. Am colegi care au 1.500 de pacienţi, iar cabinetul lor încasează în jur de 10.000 lei lunar, deci medicul pleacă acasă cu mai puţin de 2.000 de lei pe lună, chiar 1.500 lei, după ce şi-a plătit angajaţii, a achitat facturile şi toate taxele”, a spus Dărăbanţiu.

Medicul spune că şi-a depus dosarul în ultima zi în care putea face acest lucru, după ce s-a consultat cu familia, dar şi colegi.

De mai mulţi ani, Adrian Dărăbanţiu reprezintă, prin Societatea de Medicină de Familie, jumătate dintre medicii de familie din judeţ, care sunt în număr de aproximativ 260.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră