Medicul Mihai Lucan poate profesa din nou în spitalele de stat

10 Mar 2018
Medicul Mihai Lucan poate profesa din nou în spitalele de stat

Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că medicul Mihai Lucan poate îşi exercita profesia în spitalele de stat, relatează agerpres.ro. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Curtea de Apel a mai decis în cazul lui Mihai Lucan înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, fiind menţinută în acest sens o hotărâre a Tribunalului Bucureşti din 1 martie. Lucan se afla în arest la domiciliu din 12 ianuarie.

De asemenea, instanţa a înlăturat obligaţia impusă lui Mihai Lucan de a nu exercita profesia de doctor în nicio unitate medicală din sistemul de stat, scrie agerpres.ro.

Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Potrivit DIICOT, un aparat medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la Lukmed - clinica privată a medicului Lucan, unde a fost utilizat timp de şase ani.

Procurorii susţin că reprezentanţii Institutului şi ai clinicii au dispus, în anul 2007, transferul fizic şi fără titlu al acestui aparat din sediul Institutului în cel al clinicii private, fără a întocmi niciun fel de contract în acest sens. În perioada 2007 - 2013, atât aparatul utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapia ţesuturilor afectate, precum şi consumabilele aferente achiziţionate din bugetul Institutului au fost utilizate exclusiv în beneficiul clinicii private.

Conform DIICOT, o altă modalitate de delapidare a Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a constat în diminuarea cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicală pe care le presupunea internarea preoperatorie şi postoperatorie a pacienţilor asupra cărora au fost efectuate intervenţii chirurgicale în cadrul clinicii medicale private.

De asemenea, o altă modalitate de delapidare a constat în folosirea resurselor financiare, materiale şi umane ale laboratorului de analize din cadrul Institutului pentru efectuarea determinărilor anatomo-patologice în beneficiul clinicii aparţinând unei societăţi comerciale.

Sursa foto: Ştirile PRO TV

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră