România a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești

26 Feb 2022 | scris de A.V.
România a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești

România a început procedurile pentru suspendarea dreptului de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru în jurul orei 14.00.

Ulterior ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a confirmat pentr G4media.ro că spațiul aerian a fost închis începând cu ora 15.00.

Până acum, și-au închis spațiul aerian pentru Rusia următoarele state: Marea Britanie, Bulgaria, Polonia şi Cehia.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă, informează și AACR într-un comunicat.

UPDATE

Rusia a anunţat sâmbătă că îşi închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România, transmite Reuters, după decizia similară luată de autorităţile de la Bucureşti, scrie agerpres.ro.

”Ca urmare a deciziilor neprietenoase ale autorităţilor aviatice din România”, Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România”, se arată în anunţul agenţiei aeronautice federale ruse Rosaviatsiya.

Dintre statele membre ale UE, Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria şi-au închis de asemenea spaţiul aerian pentru companiile ruseşti, iar Rusia a răspuns în mod reciproc

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră