Bază militară ucraineană, aflată în apropierea României, bombardată de armata rusă

01 Mar 2022 | scris de A.V.
Bază militară ucraineană, aflată în apropierea României, bombardată de armata rusă

Marți dimineață, în a șasea zi a invaziei ruse din Ucraina, a fost bombardată de către armata rusă o bază militară aflată în apropiere de orașul Izmail, care este la doar 48 de km de vama Isaccea, de la noi din țară.

Este foarte posibil ca din acest motiv ucrainenii care se aflau în zonă să fugă și să încerce să ajungă în România, relatează stiri.tvr.ro.

Acest lucru a fost anunțat de primarul orașului Izmail, Andrei Abramcenko, precum și de șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratciuk, scrie Ziarul de Gardă.

”Dragi locuitori din orașul Izmail. În legătură cu atacul cu rachete asupra unității militare din Loshchinovka, vă rog să rămâneți acasă, pe cât posibil, până la clarificarea completă a situației operaționale”, scrie primarul orașului Izmail, Andrei Abramcenko.

„Lovitură cu rachete asupra bazei militare din Loșcinovka, lângă Izmail, regiunea Odesa”, scrie șeful Consiliului Public din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serghei Bratciuk.

Ambasada Ucrainei la Bucureşti anunţă că, de duminică până marţi, 352 de persoane, inclusiv 14 copii, au fost ucise în conflictul Rusia-Ucraina, scrie AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al misiunii diplomatice, peste 1.680 de persoane au fost rănite, între acestea numărându-se 116 copii.

Doar în Kiev au fost ucişi, de la începerea conflictului până duminică, 9 civili (printre care un copil), 4 persoane a căror identitate este necunoscută şi 18 persoane care luptau pentru apărarea teritoriului.

În capitala Ucrainei au fost rănite 106 persoane, 47 civili, inclusiv 3 copii. Ambasada Ucrainei aminteşte că 16 copii au fost ucişi de la începutul invaziei.

Potrivit comunicatului misiunii diplomatice, în perioada 24-28 februarie, inamicul a pierdut 5.300 de militari, au fost distruse 29 de aeronave, 29 de elicoptere, 191 de tancuri, 816 blindate, au fost doborâte 5 drone şi au fost lovite 2 nave militare.

Sursa foto: Ziarul de Gardă

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră