Rușii repatriază cadavrele soldaților ucraineni uciși în Mariupol

08 Iun 2022
Rușii repatriază cadavrele soldaților ucraineni uciși în Mariupol
De marți, cadavrele a 210 de soldați ucraineni au fost repatriate de Ucraina, potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, potrivit The Guardian.
„Procesul de returnare a cadavrelor apărătorilor căzuți ai Mariupolului este în desfășurare”, datorită eforturilor personalului de coordonare a tratamentului POW, se arată în comunicat.
Se spunea că majoritatea cadavrelor returnate în Ucraina erau cele ale „apărătorilor eroici ai Azovstalului”, așa că soldații ucraineni de la uriasa fabrică de oțel Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al apărării Ucrainei din acel oraș-port din sud, înainte ca acesta să cadă în mâinile Rusiei și forțe susținute de ruși.
Personalul de coordonare din partea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, lucrează pentru ca cadavrele tuturor decedaților să fie returnate, precum și aproximativ 2.500 de prizonieri de război care se crede că sunt deținuți în custodia forțelor ruse sau susținute de Rusia.
„Toți soldații căzuți trebuie să se întoarcă pe teritoriul controlat de Ucraina. Și fiecare dintre ei va fi condus la ultima călătorie cu onoruri datorate eroilor”, se arată în comunicat.
Declarația adaugă că munca continuă pentru a aduce acasă „toți apărătorii ucraineni capturați”.
Corespondentul internațional senior al CNN, Ben Wedeman, a raportat săptămâna aceasta despre lucrătorii de la morga centrală din Kiev care au examinat conținutul a zeci de saci de cadavre care conțineau rămășițele acelor soldați ucraineni uciși în asediul de două luni al Mariupolului.
Ucraina și Rusia au efectuat un schimb de corpuri ca parte a acordului care a pus capăt asediului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră