Ucraina denunță tratamentul de "clasa a doua” în ceea ce privește cererea sa de aderare la UE: "Nu avem nevoie de surogate"

19 Mai 2022
Ucraina denunță tratamentul de "clasa a doua” în ceea ce privește cererea sa de aderare la UE: "Nu avem nevoie de surogate"

După Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz a spus că nu este în favoarea acordării Ucrainei unei „scurtături” către aderarea la UE, scrie AFP citata de BFMTV

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că nu este în favoarea acordării Ucrainei unei „scurtături” către aderarea la UE, fiind de acord cu Emmanuel Macron, care a menționat „cu câteva decenii” înainte ca Ucraina să se poată alătura organizației.
Șeful diplomației ucrainene, Dmytro Kouleba, a denunțat joi un „tratament de clasa a doua” din „anumite capitale” cu privire la candidatura ucraineană la aderarea la Uniunea Europeană.

„Ambiguitatea strategică cu privire la perspectiva europeană a Ucrainei practicată de unele capitale ale UE în ultimii ani a eșuat și trebuie să înceteze”, a spus el pe Twitter, invocând „tratamentul de clasa a doua”, care „îi rănește pe ucraineni”.

Reticența germană
Cancelarul german Olaf Scholz declarase cu câteva minute mai devreme că nu este în favoarea acordării Ucrainei unei „scurtături” către aderarea la UE.

„Faptul că nu există o scurtătură pe drumul spre aderarea la UE (a Ucrainei) este un imperativ de corectitudine față de cele șase țări din Balcanii de Vest” care își doresc de multă vreme să adere la blocul european, a subliniat Olaf Scholz în cadrul unui discurs în fața deputaților din Bundestag.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră