Germania: grupare extremistă care urmărea răsturnarea guvernului arestată. Printre membrii și un rus

07 Dec 2021
Germania: grupare extremistă care urmărea răsturnarea guvernului arestată. Printre membrii și un rus

Oficialii germani au arestat miercuri 22 de membri și trei presupuși susținători ai unei organizații teroriste de extremă-dreapta din întreaga țară, fiind suspectați de un complot pentru răsturnarea guvernului, transmite CNN.

Într-o declarație, procuratura federală germană a declarat că aproximativ 50 de persoane erau suspectate că au făcut parte din grupul numit mișcarea cetățenilor Reich, fondat cel târziu în noiembrie 2021, care complotează să răstoarne guvernul și să-l înlocuiască cu propriul ordin.

„Acuzații sunt uniți de o respingere profundă a instituțiilor statului și a ordinii de bază democratice libere a Republicii Federale Germania, care de-a lungul timpului a dus la decizia lor de a participa la eliminarea lor violentă și de a se angaja în acțiuni pregătitoare concrete în acest scop, ” se spune în declarație.

„Membrii grupului urmăresc un conglomerat de mituri ale conspirației constând din narațiuni ale așa-numitului Reichsbürger, precum și ideologia QAnon.”

Declarația spunea că membrii suspectați ai organizației sunt cetățeni germani. Doi dintre susținătorii suspecți erau germani și unul rus, a adăugat acesta.

Ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, a declarat miercuri că „democrația este protejată”, adăugând că „o operațiune majoră împotriva terorismului” este în curs din această dimineață.

„Procurorul Federal investighează o rețea suspectată de terorism din mediul cetățenilor Reich”, a spus Buschmann pe Twitter.

„Există suspiciuni că a fost planificat un atac armat asupra organelor constituționale”.

Procuratura federală a declarat că raidurile continuă și sunt îndreptate împotriva altor 27 de suspecți.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, s-a grăbit să declare că Rusia nu este implicată în eventuala lovitură de stat din Germania, fiind vorba despre „o afacere internă” a Berlinului

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră