Germania: Mai multe mărfuri dispar de pe rafturile magazinelor. Nemţii se pregătesc deja pentru iarna care vine

24 Iul 2022 | scris de A.V.
Germania: Mai multe mărfuri dispar de pe rafturile magazinelor. Nemţii se pregătesc deja pentru iarna care vine

Germania se teme de iarna care vine și de eventualele probleme cu aprovizionarea cu gaze. 

După ulei, făină sau hârtie igienică, Germania începe să cumpere mai multe bunuri. Teama de întreruperi în aprovizionarea cu gaze din Rusia provoacă panică în rândul locuitorilor Germaniei.

Nimeni nu vrea să stea într-un apartament rece și neîncălzit iarna. De aceea, din ce în ce mai mulți oameni din Germania caută surse alternative de căldură în cazul unei crize de gaze. În ultimele săptămâni, cererea pentru diferite tipuri de dispozitive de încălzire a crescut semnificativ.

În ciuda faptului că suntem în plină vară, nemții se gândesc deja la iarnă. Anul acesta, nu morile de vânt sau aparatele de aer condiționat sunt cumpărate în plină vară în Germania. În prezent, cele mai vândute în magazine sunt încălzitoarele cu ventilator, încălzitoarele cu convector și încălzitoarele cu ulei.

„Acum există o cerere peste medie pentru încălzitoare electrice”, spun Media Markt și Saturn. Comparativ cu anul precedent, vânzările sunt cu 100% mai mari. O creștere deosebit de mare a cererii pentru aceste dispozitive a avut loc în ultimele trei săptămâni.

 

O cerere mai mare pentru dispozitive de încălzire a fost observată și pe internet. Analiza motorului de comparare a prețurilor Idealo arată că întrebările despre încălzitoarele electrice în luna iunie a acestui an. erau de peste patru ori mai mari decât în ​​anul precedent.

„Pentru șeminee și sobe, creșterea a fost de 280 la sută. Din cauza crizei actuale a gazelor, tot mai mulți oameni caută surse alternative de căldură”, spune Idealo citat de RND.

Încălzirea electrică este de trei ori mai scumpă

Încălzirea cu aparate electrice ar trebui să fie într-adevăr doar o soluție de urgență. Este convenabil, dar, după cum subliniază experții, este foarte, foarte scump. Acest tip de încălzire are sens doar dacă gazul este oprit complet și „încălzirea de urgență trebuie pornită”, subliniază expertul în energie Reinhard Loch de la Centrul de consiliere pentru consumatori din Renania de Nord-Westfalia. 

„Dar nu este o soluție pe termen lung”, notează el. Încălzirea electrică este în prezent de trei ori mai scumpă decât încălzirea pe gaz. Și nu există niciun indiciu că acest lucru se va schimba.

Alte stiri din Externe

Ultima oră