Festivalul cărnii de câine din China: 386 de câini salvați în drumul lor spre abator

21 Iun 2022
Festivalul cărnii de câine din China: 386 de câini salvați în drumul lor spre abator
Poliția chineză a interceptat un camion care transporta 386 de câini pentru a fi sacrificați la festivalul anual de mâncare a cărnii de câine din orașul Yulin, din sudul Chinei, care era programat să înceapă marți - ziua solstițiului de vară, anunță The Guardian.
Imaginile de la fața locului au arătat că câinii erau înghesuiți în cuști de sârmă în condiții proaste. La descoperirea camionului weekend-ul trecut, activiștii pentru drepturile animalelor s-au îngrijorat că unii dintre ei ar putea suferi de boli infecțioase. Așa că au raportat camionul la poliție, invocând legislația țării privind prevenirea epidemiei.
Lin Xiong, unul dintre activiștii care a văzut camionul oprit de poliție, a spus: „A fost îngrozitor să vezi atât de mulți câini într-o stare atât de îngrozitoare, a fost ca un camion din iad pentru aceste sărmane animale... Carnea de câine sacrificarea aduce rușine țării noastre și așa vom continua să luptăm până când vom vedea sfârșitul acestei suferințe.”
Înainte de festivalul cărnii de câine Yulin de anul acesta, care atrage o mică mulțime în oraș, activiștii chinezi au găsit modalități creative de a salva câinii de la ucidere.
Xiao He, un activist pentru drepturile animalelor din Shaanxi, a spus că a lucrat săptămâni întregi cu alți activiști pentru a analiza legile și reglementările existente în China pentru a convinge autoritățile să oprească evenimentul.
„Există reglementări care articulează modul de tratare cu animalele, de exemplu certificatele de inspecție de carantină impuse prin lege. Dar în mod clar cei care au cărat câinii nu au respectat reglementările. Trebuie să le reamintim lor, precum și autorităților [acelor reglementări]”, a spus el.
În 2020, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a declarat că câinii nu sunt „viței” pentru mâncare, ci mai degrabă animale de companie.
Activitățile care s-au implicat în salvarea câinilor de la bord au spus că aceștia sunt de diferite rase, dimensiuni și stări de sănătate. Ei au spus că au fost probabil câini de pază sau animale de companie furate, fără stăpâni luați de pe străzi sau alte surse necunoscute fără trasabilitate. După intervenția poliției din weekend, câinii au fost trimiși în carantină, au spus activiștii chinezi.
Peter Li, specialist în politici în China la Humane Society International, un grup de campanie, a declarat că autoritățile din Yulin au fost „înșelate” de comercianții care au susținut în mod fals că consumul de carne de câine este „tradițional” și face parte din cultura alimentară locală. „Consumul de carne de câine este determinat de ofertă, de comercianți, nu de consumatori. Abacerbarea câinilor din Yulin este de natură comercială, nu culturală”, a spus el.
Li a spus că echipa sa de la sol a văzut poliția din Yulin încercând să îi împiedice pe proprietarii de afaceri să facă un spectacol al „festivalului”.
„Mâncătorii din afara Guangxi obișnuiau să fie considerabili înainte de 2014. Acest grup a scăzut drastic, mai ales din 2020. Majoritatea consumatorilor sunt locali, iar numărul a fost în scădere.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră