China extrem de critică cu privire la rolul SUA în lume: "Este de sperat că UE va ști să recunoască adevărul și să nu mai pactizeze cu diavolul"

29 Apr 2022
China extrem de critică cu privire la rolul SUA în lume: "Este de sperat că UE va ști să recunoască adevărul și să nu mai pactizeze cu diavolul"

În timpul conferinței de presă din 25 aprilie 2022  purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a fost foarte critic cu privire la rolul jucat de Statele Unite și consecințele care au rezultat în lume.

Intr-un comentariu cu privire la întâlnirea Dialog SUA-UE privind China în care SUA și UE și-au exprimat „îngrijorarea” cu privire la problemele legate de Taiwan, Xinjiang și „agenda de dezinformare” din China, Wang Wenbin a respins ferm ingerința în afacerile interne ale Chinei criticând totodata rolul SUA.

"China respinge ferm ingerința fără temei a SUA și a UE în afacerile interne ale Chinei, precum și denigrarea nejustificată și calomnia împotriva acesteia. Am depus o declarație solemnă la ambele părți și ne-am exprimat în mod clar poziția solemnă."

"Statele Unite pretind că susțin rolul central al Cartei ONU, dar este clar pentru toată lumea că Statele Unite fac exact invers. Când Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a refuzat să autorizeze folosirea forței de către Statele Unite în Republica Federală Iugoslavia, Irak, Siria și în alte locuri, Statele Unite și NATO au ignorat ONU, au purtat războaie și s-au implicat în ingerințe neplăcute împotriva statelor suverane."

"Statele Unite pretind că respectă drepturile omului, dar războaiele de agresiune lansate de SUA și aliații săi în țări precum Afganistan și Irak au ucis peste 300.000 de civili și au provocat peste 26 de milioane de refugiați. Cu toate acestea, nimeni nu este tras la răspundere pentru crimele de război și crimele împotriva umanității. SUA au anunțat chiar și sancțiuni împotriva Curții Penale Internaționale, care va investiga crimele de război militare ale SUA." a spus Wang

Statele Unite pretind că se opun constrângerii economice, dar tocmai Statele Unite au inventat „diplomația coercitivă” și care excelează în arta constrângerii țărilor, fie ele mari sau mici, îndepărtate sau dragi, prieteni sau dușmani. Embargoul și sancțiunile impuse Cubei au durat o jumătate de secol, iar sancțiunile impuse Iranului sunt în vigoare de 40 de ani. Când vine vorba de a înjunghia aliați precum UE și Japonia în spate, SUA nu s-au ferit niciodată, așa cum am văzut în repetate rânduri.

Faptele au dovedit că Statele Unite sunt cel mai mare difuzor de dezinformare, inițiatorul diplomației coercitive și sabotorul păcii și stabilității mondiale. Fie că este vorba despre dialogul dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, parteneriatul trilateral de securitate AUKUS, Quad sau Alianța celor cinci ochi, Statele Unite folosesc democrația, drepturile omului, regulile și ordinea ca pretexte pentru a-și ascunde activitățile umbrite de a crea. diviziuni, stârnind confruntări și asigurând avantaje în detrimentul celorlalți. Drept urmare, țările mici și slabe nu sunt singurele care suferă, aliații SUA, inclusiv Europa, plătesc și ei un preț mare pentru actele egoiste ale SUA.

Este de sperat că UE va ști să recunoască adevărul și să nu mai pacteze cu diavolul. a mai spus purtatorul de cuvânt

Alte stiri din Externe

Ultima oră