Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România: situație alarmantă a ambulanțierilor

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România: situație alarmantă a ambulanțierilor

Printr-un comunica oficial de presă Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România a tarnsmis cifre îngrijorătoare: un număr de 80 de angajaţi ai Serviciilor Publice de Ambulanţă sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19, iar 269 se află în izolare.

"Situaţia centralizată a angajaţilor privind starea de sănătate şi riscul de îmbolnăvire la această dată este: personal confirmat pozitiv cu COVID-19 - 80, personal izolat - 269", precizează sursa citată.

Conform comunicatului, ni se trage un semnal de alarmă cu privirea la dotarea ambulanțelor cu materialele de protecție absolut obligatorii: "necesarul de echipamente individuale de protecţie corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgenţă, fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin".

"Avem situaţii în unele judeţe în care se asigură echipamentele de protecţie individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet. Solicităm sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă judeţene şi autorităţilor locale, cât şi persoanelor juridice şi persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta", se mai arată în comunicatul semnat de Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa". 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră