Anunţul ministrului Justiţiei privind scandalul din DNA

15 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Anunţul ministrului Justiţiei privind scandalul din DNA

Aşteptat să prezinte o decizie privind scandalul din DNA, după întoarcerea sa de urgenţă din Japonia şi discuţiile cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiţiei,Tudorel Toader, nu se grăbeşte.

Toader a declarat joi că premierul i-a cerut în întâlnirea de astăzi să prezinte public rezultatele evaluării activităţii DNA şi a celorlalte parchete principale. El a ţinut să precizeze că la preluarea mandatului de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile pe care le va lua, ceea ce s-a respectat şi se respectă.

"Potrivit legii, voi prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerului Public, DIICOT, DNA. Prezentarea raportului constituie o obligaţie a ministrului, e prevăzută în articolul 79 din Legea privind organizarea judiciară.
Distinct, săptămâna următoare, joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA", a anunţat Toader.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră