Dragnea nu-şi asumă decizia ministrului Justiţiei în cazul lui Kovesi şi Lazăr

30 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea nu-şi asumă decizia ministrului Justiţiei în cazul lui Kovesi şi Lazăr

Lideul PSD Liviu Dragnea neagă că ar exista vreo coabitare între preşedintele Iohannis şi guvernarea PSD şi declară că nu-şi asumă decizia ministru Justiţiei, Tudorel Toader, de a-i menţine în funcţii pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi procurorul general, Augustin Lazăr.

Liviu Dragnea a afirmat joi că nu se aştepta ca fostul premier Adrian Năstase să-l copieze pe Victor Ponta și că greșește cu această afirmație, relatează TVR. Şi aceasta pentru că "nu există nicio coabitare nici din partea mea, nici din partea domnului Tăriceanu cu președintele Klaus Iohannis, nu este și nu va fi niciodată. Putem avea relații instituționale, și nu am ascuns niciodată, dimpotrivă am spus mereu, în toate intervențiile mele publice, că vreau să avem o colaborare instituțională sănătoasă cu Administrația Prezidențială și cu președintele, dar nu coabitare".

Întrebat dacă PSD își asumă decizia ministrului Justiției de a nu declanșa mecanismul instuțional de revocare a procurorului general și a procurorului șef al DNA, Liviu Dragnea a răspuns: "Eu nu mi-o asum. Rolul lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției este să promoveze în Parlament o largă dezbatere despre legile Justiției și aceste proiecte".

Liderul PSD a comentat ironic şi ideea mecanismului de verificare a Ministerului Public, anunţată de Tudorel Toader. "Am văzut că tremură de frică procurorii şefi", a spus Dragnea, conform  Pro Tv.

El a spus, totuşi, că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiţiei chiar dacă este "dezamăgit" de raportul acestuia privind activitatea celor doi şefi de parchete. „Nu, din punctul meu de vedere, nu. Este o decizie a primului-ministru”, a susţinut liderul PSD.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră