Cutremurul din DNA: Ministrul Justiţiei îşi scurtează vizita în Japonia

13 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Cutremurul din DNA: Ministrul Justiţiei îşi scurtează vizita în Japonia

Chemat de urgenţă de premierul Viorica Dăncilă, pe fondul scandalului din DNA, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îşi va scurta vizita în Japonia şi va reveni în ţară. Programul vizitei anunţat de Ministerul Justiţiei era 11 februarie-17 februarie 2017.

Tudorel Toader a confirmat pentru agerpres.ro, că va reveni în ţară mai devreme decât era programat, iar joi va participa la şedinţa de Guvern. Întrebat dacă îşi va scurta vizita oficială pe care o efectuează în Japonia, urmând să fie prezent la şedinţa de Guvern de joi, Tudorel Toader a răspuns afirmativ.

Premierul Dăncilă a declarat luni că îi va cere ministrul Justiţiei să vină cât mai repede în ţară, după izbucnirea scandalului privind existenţa unor presiuni şi falsificarea de probe în dosare importante ale DNA. "Da, îl voi chema cât de repede posibil să vină în România. Nu pot să ştiu cu ce poate pleca, nu ştiu care este ora de avion, dar îi voi cere domnului ministru să vină cât mai repede în România. Având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public, mi se pare normal ca ministrul Justiţiei să se întoarcă în ţară", a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul Justiţiei se află într-o vizită oficială în Japonia unde participă la reuniunea cu tema ”Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane”. Deşi evenimentul nu are nici o legătură cu Justiţia, Toader a declarat că în Japonia urma să aibă o întâlnire cu omologul său şi cu preşedintele Înaltei Curţi.

Vineri, înainte de plecarea în Japonia, ministrul Justiţiei s-a întâlnit la Bucureşti cu ambasadorul nipon Kisaburo Ishii (foto).  Printre temele abordate de cei doi s-au numărat consolidarea relaţiilor bilaterale şi proiectul Cartierul Justiției. Conceput a fi un complex urbanistic, acest proiect își propune să asigure sediile instituțiilor aparținând sistemului judiciar.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră