Absolvenții instituțiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de indemnizația de șomaj de 250 de lei pe lună

21 Iun 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Absolvenții instituțiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de indemnizația de șomaj de 250 de lei pe lună

Absolvenții instituțiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de indemnizația de șomaj de 250 de lei pe lună dacă se înregistrează la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă de domiciliu în termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Ei pot încasa acești bani timp de șase luni, preciează un comunicat postat pe site-ul anofm.ro.

În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, înscrierea se face înb 60 de zile de la încheierea cursurilor.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra după data promovării examenului de corigență.

Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

În cazul absolvenţilor de studii superioare, termenul de 60 de zile în interiorul căruia trebuie să se înregistreze la agenţiile de ocupare începe de la finalizarea studiilor anului terminal sau de la data promovării examenului de licenţă (dacă persoana promovează examenul de licenţă în termen de 12 luni de la finalizarea studiilor).

TOATE DETALIILE, PE SITE-UL ANOFM.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră