NASA duce calamari în Spațiu

03 Iun 2021 | scris de Istvan Deak
NASA duce calamari în Spațiu

Peste 100 de pui de calamari şi 5.000 de vieţuitoare microscopice vor fi lansate, joi, către Staţia Spaţială Internaţională.

Alături de echipamente necesare realizării unor experimente ştiinţifice, vor fi trimise la bordul unei rachete construite de compania privată SpaceX.

Calamarii au un sistem imunitar similar celui deţinut de oameni și, trimiși pe Stația Spațială alături de mii de micro-organisme, i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine efectele zborurilor în spaţiu.

Lansarea rachetei americane a fost anunțată pentru joi seară şi va fi transmisă în direct de NASA.

Au fost selectați 128 de pui de calamari Bobtail – pregătiți de excursie.

Specialiştii de la NASA afirmă că experimentul ar putea să ducă la dezvoltarea unor măsuri de protecţie care să conserve sănătatea astronauţilor în timpul misiunilor spaţiale îndelungate.

"Animalele, inclusiv oamenii, se bazează pe microbi pentru a-şi păstra un sistem digestiv sănătos şi un sistem imunitar sănătos. Nu înţelegem încă pe deplin modul în care zborurile în spaţiu afectează aceste interacţiuni benefice", a declarat Jamie Foster, coordonatoarea experimentului.

Ea a mai spus că puii de calamar vor putea să îi ajute pe cercetători să abordeze "aceste chestiuni importante pentru sănătatea animalelor".

Puii de calamar vor fi apoi congelaţi înainte de revenirea lor pe Terra.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră