China a confirmat nașterea a doi bebeluși modificați genetic. Acum încotro o ia Omenirea?

22 Ian 2019 | scris de Marina Constantinoiu
China a confirmat nașterea a doi bebeluși modificați genetic. Acum încotro o ia Omenirea?

Autoritățile chineze au confirmat oficial nașterea unor bebeluși al căror ADN a fost modificat genetic, ca urmare a unor experimente efectuate de cercetătorul chinez He Jiankui, anunță Agenția China Nouă.

O anchetă polițienească referitoare la cercetările efectuate de He Jiankui a stabilit că omul de știință chinez a creat acești bebeluși modificați genetic încălcând o serie de legi, inclusiv chineze.

He Jiankui a provocat o amplă polemică în comunitatea științifică mondială, în noiembrie 2018, anunțând nașterea a doi bebeluși gemeni al caror ADN a fost modificat pentru a-i face rezistenți împotriva virusului SIDA. Ulterior, el a evocat la un forum din Hong Kong “o altă sarcină potențială” implicând o a doua femeie.

Autoritățile au confirmat că o altă femeie este însărcinată în urma experimentelor realizate de cercetător. Acesta urmează să fie vizat de o anchetă a poliției.

Femeia și cei doi gemeni născuți anterior vor fi plasați sub observație medicală.

Potrivit rezultatelor anchetei, cercetătorul a produs documente false de evaluare etică, a reunit cu titlu privat o echipă de cercetători din care au făcut parte și cercetători străini, și a utilizat o tehnologie cu o securitate și eficiență îndoielnice.

În total, opt cupluri s-au oferit voluntare pentru experiment, dintre care unul a abandonat pe parcurs.

Guvernul chinez a cerut suspendarea activităților sale științifice. Dosarul lui He Jinakui va fi transferat organelor însărcinate cu securitatea publică, a precizat agenția de presă chineză.

Acest tip de modificare genetică realizată pe ființe umane este interzisă în majoritatea țărilor, inclusiv în China.

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră