În Dubai, Novak Djokovic este „încântat” că poate juca tenis fără vaccin

17 Feb 2022
În Dubai, Novak Djokovic este „încântat” că poate juca tenis fără vaccin

„Aștept cu nerăbdare să mă întorc să joc luni (…) Mi-e dor de tenis după tot ce s-a întâmplat”, a declarat numărul 1 mondial presei joi, în timpul unei vizite la pavilionul țării sale, Serbia, la Dubai World Expo, spune Le Soir citând Agenția France Presse.

Novak Djokovic a declarat joi că este „încântat” să revină curând pe terenurile de tenis din Dubai, după fiasco-ul de la Australian Open, țară din care a fost expulzat pentru că a refuzat să fie vaccinat împotriva Covid-19.

 

Refuzul său de a fi vaccinat l-a făcut să rateze Australian Open în ianuarie ceea ce a făcut mari titluri în presa internațională și i-a permis spaniolului Rafael Nadal să ridice recordul de titluri de Grand Slam la bărbați la 21, mai multe decât Novak Djokovic și Roger Federer.

„Nole” participă la turneul Dubai ATP 500 care va avea loc de luni în bogatul emirat din Golf, unde vaccinul Covid-19 nu este obligatoriu. Luni va juca primul meci al sezonului, într-o competiție la care participă și britanicul Andy Murray.

Într-un interviu acordat canalului britanic de televiziune BBC, el a spus că este „gata să plătească prețul” pentru atitudinea sa împotriva vaccinului Covid-19, renunțând la turneele Roland-Garros și Wimbledon, dacă este necesar.

Principiile care conduc la luarea deciziilor despre corpul meu sunt mai importante decât un titlu sau orice altceva”, a spus el în interviul de marți.

Perspectiva participării la Roland-Garros și Wimbledon este însă din ce în ce mai aproape, Franța și Marea Britanie urmând să reducă restricțiile de sănătate. Cu toate acestea, vaccinarea este încă necesară pentru a participa la US Open din Statele Unite.

Două Masters 1000 sunt planificate și în Statele Unite: Indian Wells în perioada 7-20 martie, unde se află pe lista participanților, și Miami, între 21 martie și 3 aprilie.

"O Onoare"

Expulzat din Australia, Novak Djokovic făcuse o oprire la Dubai după ce nu a reușit să convingă instanțele australiene să accepte recursul său împotriva anulării vizei de către guvern, în ajunul deschiderii Australian Open.

Această expulzare a venit să încheie o lungă confruntare între jucătorul care nu și-a ascuns niciodată scepticismul față de vaccinul anti-Covid și autoritățile australiene care susțineau că prezența sa pe insula-continent ar putea da apă la moară mișcării anti-vax.

 

Joi, la Dubai, Novak Djokovic a fost primit cu onoruri de oficialii pavilionului sârbesc la Expoziția Mondială. Sportivul în vârstă de 34 de ani a scris foarte solemn o notă pe o carte de oaspeți.

In ciuda telenovelei australiene care a depășit cu mult granițele sportului, numărul 1  mondial își păstrează o mare popularitate în Serbia. Guvernul sârb și o parte a populației au denunțat cu fermitate ceea ce ei considerau a fi persecuția Canberrei împotriva eroului lor național.

Sursa: Le Soir

Alte stiri din Sport

Ultima oră