Djokovic are voie să joace la Italian Open fără să fie vaccinat, spun oficialii italieni

18 Feb 2022
Djokovic are voie să joace la Italian Open fără să fie vaccinat, spun oficialii italieni

Novak Djokovic ar putea avea voie să joace la Italian Open în acest an în ciuda faptului că numărul 1 mondial este nevaccinat, potrivit The Guardian care citează oficiali din Italia.

„Dacă Djokovic vrea să vină să joace la Roma, o poate face”, adăugând că tenisul este „un sport în aer liber și nu este necesar certificatul verde mai strict”, a declarat subsecretarul pentru sport al cabinetului național, Valentina Vezzali.

„Poate că Djokovic nu va avea voie să intre într-un hotel sau un restaurant, dar dacă vrea să joace, poate juca”, a spus Vezzali, fostă sportivă olimpică de 16 ori campioană mondială la floretă.

Subsecretarul de stat a adăugat că nu se așteaptă ca obligațiile de vaccin împotriva Covid-19 să fie în vigoare până în mai, când va avea loc turneul Masters 1000 la Roma.

Știrea a stârnit o polemică în Italia, oamenii descriind decizia drept „ipocrită” și „rușinoasă”. „Se pare că regulile nu se aplică tuturor”, a spus un utilizator pe Twitter. „Ai nevoie de un pașaport pentru vaccinul Covid pentru a lucra în Italia, dar dacă ești Djokovic, nu ai nevoie de unul”, a spus altul.

Marți, Djokovic a declarat pentru BBC că preferă să rateze turneele de Grand Slam decât să fie vaccinat împotriva Covid. Întrebat dacă va rata Openul Francez și Wimbledonul din cauza poziției sale asupra vaccinului, el a răspuns: „Acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”. 

Roma Masters este programat să aibă loc la Roma în perioada 2-15 mai. Djokovic a câștigat titlul în 2008, 2011, 2014, 2015 și 2020 și a pierdut finala în 2021, după ce a fost învins de campionul Australian Open, Rafa Nadal .

Sursa: The Guardian 

Alte stiri din Sport

Ultima oră