Novak Djokovic, înainte de debutul în Dubai: "Va trebui să merg să joc unde pot"

21 Feb 2022
Novak Djokovic, înainte de debutul în Dubai: "Va trebui să merg să joc unde pot"

Numărul unu mondial Novak Djokovic a vorbit duminică seara la o conferință de presă din Dubai unde va reveni luni în competiție împotriva italianului Lorenzo Musetti. Sârbul este conștient de limitele impuse lui de alegerea sa de a nu fi vaccinat dar se declară încântat să revină pe teren, scrie L'Equipe.

  • „Te-ai întors pe circuit după episodul incredibil al șederii tale și expulzarea ta din Australia. Ai avut vreun regret? Remușcare? Când ai început să joci tenis din nou?

Am început să mă antrenez la aproximativ zece zile după ce m-am întors din Australia. Făceam antrenament fizic aproape în fiecare zi. Am jucat iar tenis de două săptămâni și jumătate, trei săptămâni. Am apreciat acest timp petrecut pe teren, la Belgrad. Știi, îmi place jocul. Îmi place să lovesc o minge de tenis (zâmbește). Deci nu a fost chiar greu să ridic o rachetă. Mă bucur de fiecare minut pe care îl petrec pe terenul de antrenament pentru că știu că întotdeauna există ceva la care să lucrez și să îmbunătățesc.

  • Dar la nivel psihologic, după ce ai trecut prin asta, a fost ușor de gestionat?

Desigur, au fost multe emoții la întoarcerea mea din Australia; așa că am avut nevoie de ceva timp să reflectez și să mă odihnesc mental. Am fost dezamăgit. Am fost trist despre cum a ieșit totul si cum am plecat din țara. Apoi, odată refăcut, și nu a durat prea mult, am așteptat cu nerăbdare să joc tenis și să mă întorc la competiție.

Știind că mi se permite să vin în Dubai, evident că aveam un obiectiv. Cu echipa mea, am reușit să punem în aplicare un plan de trei-patru săptămâni. Și acum că sunt aici, pot să spun că sunt cât se poate de pregătit și de entuziast. Având în vedere ceea ce am trecut în ultimele luni, sunt și mai motivat, inspirat, să intru pe teren și să joc cel mai bun tenis al meu. Sunt prezent, sunt acolo, foarte fericit să joc din nou.

 

  • Ai fost bine primit de colegii tăi din Dubai?

Până acum, jucătorii pe care i-am întâlnit în vestiar au fost destul de pozitivi și grijulii. Nu pot spune că a fost cazul în Australia, unde a fost puțin ciudat. Dar aici, până acum, e foarte bine.

„Daniil merită să fie numărul unu. Dacă se întâmplă săptămâna aceasta, voi fi primul care îl felicit”.

  • Sunteți pe cale să vă începeți sezonul 2022 în Dubai, dar aveți o idee clară la ce să vă așteptați în continuare, având în vedere statutul dvs. de nevaccinat și protocoalele de sănătate diferite de la țară la țară?

De fapt, va trebui doar să respect regulile. Ori de câte ori mi se permite să joc într-un turneu, voi încerca să merg în această țară să joc. Evident, nu intenționez să joc un sezon întreg. Nici nu a fost intenția mea. Am avut în vedere să fac tot ce pot în Grand Slam-uri și în unele din Masters 1000. Dar acum situația este evident diferită pentru mine. Chiar nu pot alege: va trebui să merg și să joc unde pot, oriunde am ocazia.

  • Daniil Medvedev te-ar putea înlocui pe numărul unu mondial luni, 28 februarie. Este aceasta o motivație suplimentară pentru tine, în această săptămână, să încerci să mergi până la capăt pentru a preveni acest lucru?

Știu că este foarte aproape. Depinde ce fac aici. Nu sunt la curent cu toate scenariile, dar singurul scenariu pe care îl am în minte este să câștig fiecare joc pe care îl joc aici. Presupun că dacă câștig turneul pot rămâne pe locul 1, nu?

  • Nu, de fapt, dacă el câștigă turneul de la Acapulco, te va întrece...

De acord. Deci este în mâinile lui. Merită să fie numărul unu. Dacă se întâmplă săptămâna aceasta, voi fi primul care îl felicit."

Numărul 1 mondial poate participa la turneul de la Dubai deoarece vaccinul împotriva coronavirusului nu este obligatoriu pentru a intra în Emirate, unde au fost anunțate joi 895 de noi cazuri.

Sursa: L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră