Djokovic este îndemnat de secretarul de sănătate britanic să se mai gândească asupra refuzului de a face vaccinul

16 Feb 2022
Djokovic este îndemnat de secretarul de sănătate britanic să se mai gândească asupra refuzului de a face vaccinul

Novak Djokovic ar trebui să „se mai gândeasca la decizia sa” de a nu face un vaccin anti Covid, a declarat secretarul pentru Sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid. "Singurul motiv pentru care Djokovic a putut să se întoarcă la tenis „și să câștige din nou milioane” a fost datorită succesului lansării vaccinului." a mai spus el pentru BBC.

Numărul unu mondial masculin a declarat pentru BBC că este pregătit să rateze turneele de top pentru a-și apăra libertatea de alegere.

Secretarul de stat Sajid Javid a spus că singurul motiv pentru care Djokovic a putut să se întoarcă la tenis „și să câștige din nou milioane” a fost datorită succesului lansării vaccinului.

Pe de altă parte, Federația Franceză de Tenis a spus că este „prea devreme” pentru a spune dacă Djokovic ar putea concura la Openul Francez din mai.

„Vom lua o decizie, în funcție de situația sănătății, cât mai curând posibil”, a spus un purtător de cuvânt.

Intr-un interviu în exclusivitate pentru BBC, Djokovic a spus că absența lui de la competițiile importante, precum Openul Francez, este „prețul pe care sunt dispus să-l plătesc” pentru „libertatea de a alege ceea ce pun în corpul meu”.

Răspunzând la interviul lui Djokovic, Sajid Javid a spus că sporturile precum tenisul s-au redeschis pentru milioane de spectatori din întreaga lume datorită succesului programelor de vaccinare.

„Este interesant de observat că domnul Djokovic crede că este în regulă ca spectatorii de sport, toți fanii săi, să facă vaccinul care îi permite să se întoarcă să joace în fața lor și să câștige din nou milioane, este în regulă pentru el să-i pună pe ei să facă vaccinul, dar vaccinul nu este OK pentru el.

„Cred că ar trebui să se gândească la decizia sa”.

Fostul număr unu britanic Tim Henman, care face parte din comitetul All England Club, care organizează Wimbledon, a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că crede că este puțin probabil ca Djokovic să fie interzis să joace acolo, deoarece turneul plănuiește să urmeze îndrumările guvernamentale.

Dar el a spus că, eliminându-și posibilitatea de a concura la unele turnee de Mare șlem, Djokovic „își pune în pericol șansele de a fi cel mai mare jucător masculin din toate timpurile”.

Henman a adăugat: „Cred că asta spune multe despre curajul, convingerea și credința lui că hoarârea lui este ceea ce este cel mai bine pentru el”.

Pam Shriver, de cinci ori campioană feminină de dublu la Wimbledon, a spus că speră că „o persoana potrivită de încredere” ar putea să vorbească cu Djokovic și „să-l ghideze prin toți pașii care fac știința și medicina demne de încredere”.

Ea a spus că faptul ca nu a facut vaccinul a fost „îngrozitor pentru tenis” și a spus că este văzut ca un lider de mulți oameni atât în ​​țara sa natală, Serbia, cât și în întreaga lume.

Prezent la turneul ATP de la Marsilia, francezul Pierre-Hugues Herbert este unul dintre sportivii care nu vrea să fie vaccinat. Invitat de ziarul L'Equipe să reacționeze la poziția lui Novak Djokovic, care s-a declarat gata să rateze turnee pentru a nu fi vaccinat, francezul și-a exprimat respectul față de sârb.

„M-am regăsit mult în interviul pe care l-a dat (...) Este poziţia lui astăzi, poate evolua. Am mare respect pentru poziţia lui. Are convingeri, respect. Este capabil să lase deoparte faptul de a fi cel mai mare jucător din toate timpurile pentru un motiv non-sportiv”, spune sportivul francez.

"Dacă astăzi mi se spune că nu pot juca, ei bine, nu contează, nu voi juca (…) Libertatea este mai puternică decât tenisul și toate celelalte."

Nevaccinat, Pierre-Hugues Herbert nu a participat la Australian Open. 

Sursa: BBC, L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră