Arbitrul de tenis care l-a exclus pe Novak Djokovic de la US Open a fost interzis din cauza abuzului de putere

08 Feb 2022
Arbitrul de tenis care l-a exclus pe Novak Djokovic de la US Open a fost interzis din cauza abuzului de putere

Arbitrul care l-a exclus pe Novak Djokovic de la US Open în urmă cu doi ani a primit o suspendare de 12 luni.

 

Arbitrul US Open Soeren Friemel, care l-a expulzat pe Novak Djokovic de la ediția din 2020 a turneului de la New York, ar fi fost suspendat pentru 12 luni din cauza acuzațiilor de comportament neetic și abuz de putere. Arbitrul german a lipsit în mare parte din circuitul de Grand Slam de la Wimbledonul de anul trecut, presupus din motive personale, dar se spune că a intrat într-o perioadă de suspendare voluntară în iunie.

Friemel a fost subiectul acuzațiilor făcute de un arbitru mai tânăr cu privire la comportamentul său, ceea ce a declanșat o investigație care a durat cinci luni, potrivit The Telegraph .

Se spune că o suspendare de 12 luni a fost pronunțată inițial în decembrie, dar sentința a fost defintivă doar atunci când Friemel a pierdut luni apelul.

El a fost angajat ca șef al oficiilor Federației Internaționale de Tenis din 2014 și a fost printre cei mai renumiți arbitri din Tur în cea mai bună parte a ultimului deceniu.

S-a constatat că Friemel a încălcat trei clauze din Codul de conduită al Programului comun de certificare, inclusiv articolul 13, care prevede că „oficialii nu trebuie să se angajeze într-o conduită neloială, neprofesională, criminală sau lipsită de etică”.

De asemenea, s-a spus că a încălcat articolul 14, care prevede că „oficialii nu trebuie să abuzeze de poziția sa de autoritate sau control și nu trebuie să compromită bunăstarea psihologică, fizică sau emoțională a altor oficiali, jucători sau personal din turneu”.

Suspendarea de un an care i-a fost dată lui Friemel a fost retrodatată la 19 iunie 2021 și se va încheia la miezul nopții pe 18 iunie.

Friemel  a devenit cunoscut în 2020 când l-a exclus pe Djokovic de la US Open după ce sârbul a lovit din greșeală un judecător de linie cu o minge în timpul întâlnirii sale din runda a patra cu Pablo Carreno Busta.

Friemel a fost văzut într-o conversație cu numărul 1 mondial, imediat după incident, înainte de a fi luată decizia de a-l expulza din turneu.


Djokovic și-a exprimat frustrarea printr-o declarație de după meci în care a insistat că nu a intenționat să provoace niciun rău judecătorului de linie în cauză.

„Toată această situație m-a lăsat într-adevăr trist și gol”, a spus Djokovic pe Instagram . "Am verificat persoana și turneul mi-a spus că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău că i-am provocat un asemenea stres. Atât de neintenționat. Atât de greșit."

"Îmi cer scuze pentru turneul US Open și pentru toți cei asociați pentru comportamentul meu. Sunt foarte recunoscător echipei și familiei mele pentru că mi-au fost sprijin și fanilor pentru că sunt mereu alături de mine."

Sursa: Express 

Alte stiri din Sport

Ultima oră