Rafael Nadal: „Vaccinat sau nu, ar fi bine dacă Novak ar putea relua turneele"

21 Feb 2022
Rafael Nadal: „Vaccinat sau nu, ar fi bine dacă Novak ar putea relua turneele"

Într-o conferință de presă duminică, înainte de revenirea în competiție de la Acapulco, Rafael Nadal crede că ar fi un lucru bun pentru Novak Djokovic să poată juca turneele de "Grand Slam" fără a fi vaccinat, scrie ziarul L'Equipe.

 

„Fie că este vaccinat sau nu, lucrul bun ar fi ca Novak Djokovic să poată juca din nou turneele de Grand Slam”, a estimat duminică Rafael Nadal, recent câștigător al Australian Open la care sârbul numărul unu mondial nu a putut participa din cauza faptului ca nu a fost vaccinat împotriva Covid-19.

„Dacă Novak poate juca Grand Slam-ul fără să fie vaccinat, e un lucru bun”, a insistat din nou spaniolul într-o conferință de presă, premergătoare turneului de la Acapulco unde va juca în primul tur cu americanul Reilly Opelka, câștigător al turneului de la Dallas acum o săptămână și vicecampionul la Delray Beach duminică.

„Îi va afecta propria poveste dacă poate juca sau nu. Nu știu dacă va afecta turneele de Mare șlem... Fiecare ia propriile decizii și trebuie să trăiască cu ele”, a adăugat spaniolul deținătorul recordului pentru cele mai multe victorii în turneele majore la bărbați (21) în fața lui Roger Federer și Djokovic. (20).

Într-un context mai larg, neaxat pe tenis, Nadal a remarcat, referitor la absența lui Djokovic de la turnee, că „vorbim despre lucruri mărunte într-o lume care a suferit din toate punctele de vedere”. 

„După părerea mea”, a subliniat Nadal, „discuția este mult mai amplă decât ceea poate afecta o persoană sau alta; în cele din urmă, suntem doar oameni într-o lume care este afectată la nivel global de cea mai gravă pandemie” a mai spus Nadal.

Sursa: L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră