A apărut „Centaurul" noua variantă Omicron care poate scăpa de imunitate mai mult decât orice altă tulpină de COVID

11 Iul 2022
A apărut „Centaurul" noua variantă Omicron care poate scăpa de imunitate mai mult decât orice altă tulpină de COVID

O nouă subvarianță Omicron aflată pe radarul Organizației Mondiale a Sănătății – una dintre experții spun că ar putea fi cea mai imun-evazivă de până acum – a fost identificată în SUA, a declarat CDC, (Centers for Disease Control and Prevention). Noua variantă BA.2.75, cunoscută și sub numele de Centaur, s-ar putea să preia și să mențină epidemia activă până în această iarnă. Si până la următoarea, scrie The Idependent.

Noua variantă BA.2.75 care a apărut prima data în India, a fost remarcată în cel puțin 70 de succesiuni de teste pozitive din ultimele zile, indicând răspândirea unei noi filiații de Covid. Varianta BA.2.75 sau „Centaur” este de fapt o nouă versiune a variantei Omicron BA.2, care domină în prezent în Europa și care reaprinde epidemia.

Mai precis, subvariantele Omicron (BA2) BA.4 și BA.5 sunt raspandite astăzi în Europa, așa cum o evidențiază ratele de secvențiere.

Totuși, odată cu raportările unei noi variante, riscul de a vedea că epidemia continuă să circule, variantă după variantă, devine aproape inevitabil.

Potrivit primelor elemente semnalate de comunitatea medicală, nimic nu indică faptul că Centaurul este mai virulent sau provoacă alte simptome, dar primele date științifice arată că ar fi mai rezistent la anticorpi.

Doar certitudinea că se răspândește, desigur. Centaur a fost astfel detectat în Japonia, Australia, Canada și Statele Unite, printre altele. 

Cinci infecții au fost observate în Marea Britanie și încă două în Germania.

De asemenea, se știe că o analiză recentă a sugerat că „impactul BA.2.75 va depinde de istoricul infecției” și că cei care au avut o infecție cu BA.1 înainte ar fi mai vulnerabili la reinfecții decât cei care au avut varianta BA2.

Și deși ținând cont de impactul BA.2.75 asupra epidemiei rămâne imprevizibil, experții prevăd, totuși, că, la fel ca BA2, este foarte probabil ca Centaur să se răspândească rapid până la punctul de a deveni dominant în săptămânile și lunile următoare.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră