Covid-19: Danemarca intenționează să ridice toate restricțiile în ciuda cazurilor record

26 Ian 2022 | scris de M.N.
Covid-19: Danemarca intenționează să ridice toate restricțiile în ciuda cazurilor record

Ministrul danez al Sănătății nu mai vrea ca Covid-19 să fie considerată o „boală amenințătoare”.

Danemarca intenționează să-și ridice restricțiile anti-Covid la 1 februarie, în ciuda unui număr record de noi cazuri, considerând că acoperirea sa ridicată de vaccinare este suficientă în fața severității mai mici a variantei Omicron, a anunțat guvernul într-o scrisoare făcută publică miercuri, 26 ianuarie.

„Îmi doresc (…) ca de la 1 februarie 2022 să fie abolită clasificarea Covid-19 ca boală amenințătoare pentru societate”, scrie ministrul Sănătății Magnus Heunicke, ceea ce duce de facto la ridicarea tuturor restricțiilor naționale în vigoare în prezent, cum ar fi purtarea unei măști sau închiderea anticipată a barurilor și restaurantelor.

 

„Avem un control bun asupra ratelor de spitalizare”

Guvernul vrea să mențină timp de patru săptămâni în plus doar anumite restricții de intrare pe teritoriul danez, și anume teste și/sau carantină în funcție de țara de origine.

"Cu peste 46.000 de cazuri noi marți, rata de infectare este extrem de ridicată în țara nordică, „dar evaluarea noastră actuală este că epidemia va atinge în curând apogeul”, a justificat ministrul pe Twitter.

 

„Avem un control bun asupra ratelor de spitalizare, datorită combinației celor 3,5 milioane de danezi revaccinați acum și naturii mai blânde a Omicron”, a spus el. Aproape 60% dintre cei 5,8 milioane de danezi au primit o doză de rapel, cu o lună înainte de programul prevăzut de autoritățile sanitare.

Numărul de spitalizări din cauza Covid-19 a continuat să crească în ultimele zile și a depășit 900 de pacienți, dar autoritățile sanitare cred că pot face față acestei cifre.

De asemenea, Agenția Națională de Sănătate estimează că 35% dintre persoanele internate în prezent cu Covid-19 sunt internate pentru o altă patologie.

Sursa: Le Figaro

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră