Cine a fost ”Babasha” al italienilor, invitat de Coldplay, anul trecut, să cânte pe San Siro

15 Iun 2024
Cine a fost ”Babasha” al italienilor, invitat de Coldplay, anul trecut, să cânte pe San Siro

Chris Martin, solistul Coldplay, mărturisea în fața publicului român prezent la cel de-al doilea concert al trupei la București, ca a făcut eforturi să adoarmă după ce spectatorii i-au huiduit mândrețe de integrare culturală a manelelor cu pop-rock-ul...

Tot el a spus că ne iubește necondiționat și că putem face tot ce ne trece prin cap că acest sentiment profund n-are cum să dispară din sufletului lui, că poate nu ne înțelege cultura, dar că trupa din care face parte tratează toți oamenii în mod egal. E bun dom'le, nu?

În virtutea acestui tratament egal, poate că partea aceea dintre spectatori care au huiduit sau au plecat de la stadion și-ar fi dorit să fie tratați la fel ca italienii prezenți la concertul Coldplay de anul trecut, din Milano, unde pe scenă, culoarea locală a fost adusă nu de primul tip întâlnit în trendurile de pe YouTube, nu cu îndemnuri de ”să fim mai buni, mai drepți, mai curați”, ci de Zucchero...

Ideea e probabil că în viziunea trupei britanice, spre deosebire de italieni, gusturile românilor nu prea merită respectate, ci mai degrabă ”șlefuite”...

”Una dintre chestiile care-mi plac cel mai mult în muzică e să improvizez. Aseară, pe San Siro, Coldplay mi-a făcut o surpriză invitându-mă pe scenă și rugându-mă să cânt ”Diamante” alături de ei și apoi încă o piesă.

M-am simțit puțin jenat când am improvizat ”Hey Man”, doar vocea mea alături de chitară, dar auzind publicul cântând alături de noi, am simțit că trăiesc un moment foarte special, unul pe care nu-l voi uita niciodată.

După spectacol, am primit un mesaj frumos de la Chris Martin: ”Zucchero, fratele nostru pentru totdeauna. MULȚUMIM foarte mult că ai fost aici astăzi”.

Toate acestea sunt ”suflet”, ”dragoste” și ”respect” și ar trebui să fie întotdeauna prezente, nu numai între artiști, ci mai ales între ființele umane”, mărturisea Zucchero după experiența petrecută pe scenă alături de Coldplay.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră