Bianca Babașa: Credeți ca tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care sa facă față rasismului, discriminării și urii voastre?

13 Iun 2024 | scris de Cristi Semeghin
Bianca Babașa: Credeți ca tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care sa facă față rasismului, discriminării și urii voastre?

Bianca Babașa, sora tânărului manelist care a performat seara trecută pe aceeași scenă cu trupa Coldplay, a simțit că necesitatea exprimării unei riposte adresate celor care l-au huiduit la concert și celor care au comentat negativ prestația sa artistică.

Purtată de valurile militantismului, cumva firesc la vârsta ei, Bianca Babașa îi acuză în mod direct de rasism pe cei care nu apreciază creațiile muzicale ale fratelui său, uitând să precizeze care ar fi relația directă între gusturi, preferințe și marginalizare pe criteriu rasial.

Marea problemă pe care nu și-o pune Bianca Babașa, care ar fi ajutat-o să-și tempereze virulența, e cum ar reacționa spectatorii unui spectacol de manele pe scena căruia și-ar face loc o trupă de metal...

În ciuda voluptății pe care o trăiește devenind acuzator public, Bianca Babașa demonstrează că își iubește fratele, că acestuia îi place ceea ce face, și că, la un moment dat, va înțelege că romanii aveau mare dreptate când afirmau că nu prea merită să dezbați un subiect care se referă la gusturi. Asta dacă nu cumva e mai profitabil să continui să pozezi în victimă..

”Am zis sa scriu și eu câteva lucruri care-mi trec azi prin minte..

Credeți ca tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care sa facă față rasismului, discriminării și urii voastre.  Nu-i nimic, asta nu este prima dată când ne lovim de așa ceva..

Eu și fratele meu muncim pe rupte ca să reușim ca oameni, muncim cu oameni și pentru oameni, prin muzică, teatru, artă, implicându-ne in comunitățile noastre. 

Eu petrec zeci de ore cu tineri din comunități marginalizate, lucrez și vorbesc cu copii și tineri despre curaj, ii învăț despre empatie, prietenie, exprimarea liberă si căutarea potențialului lor artistic. De câțiva ani mă implic in mediul social, m-am întors recent dintr-o vizita de studiu din Norvegia unde am mers sa învăț despre drepturile omului, despre drepturile femeilor, despre tineri, într-o țara care funcționează pe concepte ca  încredere, sustenabilitate și comunitate.

Vlad Babasa este un artist! Nu doar prin ceea ce face, ci și prin felul in care gândește, bunătatea și talentul lui l-au adus la nivelul la care este. Fratele meu și-a descoperit pasiunea de mic, și-a dat seama de la o vârsta foarte fragedă de iubirea pentru muzică, de impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor. A studiat câteva instrumente și a apoi a ales să fie solist, să compună, să își scrie singur muzica și a ales să facă asta cu bucurie și cu sufletul curat, să muncească să fie din ce in ce mai bun. 

Eu și fratele meu nu luptam cu oameni ca voi, cu răutăți, nu ne dorim succesul cu orice preț. Muncim la noi, la limitele noastre, cu fricile si cu propria persoană, pentru ca ne-am dat seama că lupta nu e cu ceilalți, ci cu noi înșine, ghidați de Dumnezeu. 

Voi ce ați realizat in viața? Ce vă place, ce nu vă place? Va cunoașteți pe voi? Conștientizați viața din voi? După ce va ghidați? 

Eu înțeleg ca nu v-ați așteptat la acest moment, dar dacă in Europa avem reputația proasta pe care o avem, voi nu ați făcut altceva decât sa o întăriți. 

Vlad Babasa ești cel mai bun frate de pe pământ si te iubesc mult de tot!”, a scris Bianca Babașa, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră