Adrian Despot îl susține pe Babasha! ”Te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”

13 Iun 2024
Adrian Despot îl susține pe Babasha! ”Te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”

Ușurată de dificultatea alegerii reprezentanților în forul european și a celor care administrează locul în care își trăiește viața, proces în care, în mare parte, a votat ca de obicei, ”pentru-mpotrivă”, societatea românească și-a găsit un nou subiect de dezbatere: spectacolul oferit de manelistul Babaha pe scena pe care performa Coldplay...

În prezentarea turneului din acest an, trupa Coldplay menționează că unul dintre scopurile lor principale îl reprezintă celebrarea divertisității culturale. 

Trupa precizează că în fiecare dintre spectacolele oferite publicului vor fi integrate momente care să cuprindă un mesaj cultural local, despre tradiții, artă și muzică, pentru a crea o ”unică și respectuoasă sărbătoare a diversității culturale”.

Despre momentul petrecut seara trecută, la București, părerile sunt împărțite, iar taberele extrem de antagonice și de virulente în exprimare.

Unii consideră că intermezzo-ul cu manele a fost unul firesc, că ține de libertatea de exprimare și de acceptarea diversității culturale, acuzându-și opoziția de o viziune culturală îngustă și chiar de rasism. 

De cealaltă parte se ripostează precizând că lumea e la fel de liberă să-și aleagă gusturile după bunul plac și că huiduielile cu care a fost gratulată performanța manelistului nu sunt o manifestare de elitism, ci a lipsei de armonie a genului muzical prestat cu adevăratul motiv pentru care oamenii veniseră la concert: muzica trupei Coldplay.

Elena Calistru, președinta ONG-ului Funcky Citizens, a avut o reacție critică pe Facebook față de reacția marii majorități a publicului: ”La concertul Coldplay a început o parte din stadion să huiduie. La un invitat al trupei care cânta ceva ce aducea a manea. Nu cunosc omul. Dar să hudui pentru cinci minute de ceva la care aveai oportunitatea măcar să taci… E cumplit. Dureros. Nu înțeleg, efectiv nu înțeleg”.

Printre susținătorii lui Babasha se numără și Adrian Despot care punctează pe Facebook:

”Cea mai bună pe care am auzit-o e că «au venit Coldplay și, în zi de sărbătoare, în loc să prezinte părinților soția noastră, au prezentat amanta!»”, a comentat Despot.

În continuarea postării, cântărețul menționează relativitatea rezultatelor statistice de pe YouTube ca o măsură unică și valabilă a succesului unui artist.

”Live & learn, corporate earthlings, care este cu adevărat valoarea trendului YouTube și, în general, a mult doritelor cifre pe care le produce un artist de moment în digital, singură unitate de măsură pe care o aveți la îndemână”, a mai spus solistul.

De asemenea, Adi Despot se declară un admirator al tenacității cu care Babasha a înfruntat un public în mare parte ostil. 

”Cât despre Babasha, bravo, dude! Să cânți cum ai făcut-o, în față unui stadion care te huiduie, it's so fckn rock'n roll încât n-are cum să nu fie bine. Ba chiar te invidiez că nu am fost eu în locul tău, să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”, a conchis Despot.

Până una, alta, Coldplay rămâne, probabil, singurul concert al trupei Coldplay la care s-a huiduit din plin!

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră