Andreea Esca va fi distinsă cu Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler de către ambasadoarea Franţei

17 Sep 2018
Andreea Esca va fi distinsă cu Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler de către ambasadoarea Franţei

Cunoscuta jurnalistă și prezentatoare TV Andreea Esca va fi distinsă cu Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler de către doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Conferirea distincţiei se va face în cadrul unei ceremonii care va avea loc marți, 18 septembrie, la Reședința Franței, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

În prima zi a iernii anului 1995 se lansa o nouă televiziune care, în timp, avea să devină cea mai urmărită din țară: ProTv. La pupitrul știrilor de la ora 19 apărea pentru întâia oară chipul luminos, vesel, destins al unei tinere de 20 și ceva de ani, care cu voce sigură, clară, fermă făcea sinteza informațiilor de peste zi.

Instantaneu, a captat atenția publicului telespectator nu printr-o frumusețe răvășitoare, ci printr-un farmec și un magnetism greu de explicat, printr-o voce clară, sonoră, convingătoare, printr-o naturalețe și un firesc nemaiîntâlnite la alte „știriste”. Și atunci, în acel început de iarnă, Moș Niculae a adus în dar românilor pe cea mai bună, mai cunoscută și mai îndrăgită prezentatoare de știri de la revoluție încoace: pe Andreea Esca. „Bună seara România, bună seara București!”. A devenit celebră, încă de la primele cuvinte rostite!

În acest moment, Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, având o carieră de peste 20 de ani ca realizator-prezentator de știri pentru postul de televiziune ProTv, căruia, într-un fel sau altul, îi datorează totul. Pe întinderea acestor ani, datorită realizărilor sale impresionante a fost numită de două ori „Femeia anului”, câștigând aproape anual premiul pentru cel mai bun prezentator din România, fiind totodată declarată cel mai bun om de televiziune de la noi.

De-a lungul carierei se implică în numeroase campanii de binefacere, ca membră a fundației „Renașterea”. Face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”, astfel încât activitatea sa de prezentator Tv nu s-a oprit doar pe teritoriul României, ci a realizat emisiuni în direct din Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia și SUA. Plină de energie, a condus timp de 10 ani și revista „The ONE”. Este căsătorită cu Alexandre Eram și are doi copii: Alexia și Aris.

CITIŢI ŞI: Andreea Esca, invitată la Matinalul SmartFM, vorbeşte cu emoţie despre modelele feminine din viaţa sa

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră