Astăzi este ziua ta - Andreea Esca

29 Aug 2018 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Andreea Esca

„Bună seara România, bună seara București!”. În prima zi a iernii anului 1995 se lansa o nouă televiziune care, în timp, avea să devină cea mai urmărită din țară: ProTv. La pupitrul știrilor de la ora 19 apărea pentru întâia oară chipul luminos, vesel, destins al unei tinere de 20 și ceva de ani, care cu voce sigură, clară, fermă făcea sinteza informațiilor de peste zi.

Instantaneu, a captat atenția publicului telespectator nu printr-o frumusețe răvășitoare, ci printr-un farmec și un magnetism greu de explicat, printr-o voce clară, sonoră, convingătoare, printr-o naturalețe și un firesc nemaiîntâlnite la alte „știriste”. Și atunci, în acel început de iarnă, Moș Niculae a adus în dar românilor pe cea mai bună, mai cunoscută și mai îndrăgită prezentatoare de știri de la revoluție încoace: pe Andreea Esca. „Bună seara România, bună seara București!”. A devenit celebră, încă de la primele cuvinte rostite!

S-a născut la 29 august 1972, în București, și-a avut o copilărie fericită, cu bunici de care îi e dor și azi (Mamaie cea blândă și îngăduitoare a fost cel mai îndrăgit personaj din familie), cu ierni petrecute în vacanță la Brașov, cu schi în Poiană sau la patinaj, cu Revelioane în familie, când dormeau claie peste grămadă, ori cu veri însorite, răcorite de briza mării în stațiunile Litoralului.

Cariera în televiziune și-o începe la SOTI, unde ajunge să dea un interviu mai mult din întâmplare, bătută la cap și împinsă de la spate de un prieten. Obține postul, face între timp un stagiu de pregătire la CNN, prezintă buletine de știri și este remarcată de Adrian Sârbu, care-i propune să vină la ProTv. A fost biletul ei norocos, acea șansă unică de care fac tapaj și se tot laudă cu „țara tuturor posibilităților” americanii!

În acest moment, Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, având o carieră de peste 20 de ani ca realizator-prezentator de știri pentru postul de televiziune ProTv, căruia, într-un fel sau altul, îi datorează totul. Pe întinderea acestor ani, datorită realizărilor sale impresionante a fost numită de două ori „Femeia anului”, câștigând aproape anual premiul pentru cel mai bun prezentator din România, fiind totodată declarată cel mai bun om de televiziune de la noi.

De-a lungul carierei se implică în numeroase campanii de binefacere, ca membră a fundației „Renașterea”. Face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”, astfel încât activitatea sa de prezentator Tv nu s-a oprit doar pe teritoriul României, ci a realizat emisiuni în direct din Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia și SUA. Plină de energie, a condus timp de 10 ani și revista „The ONE”. Este căsătorită cu Alexandre Eram și are doi copii: Alexia și Aris.

Astăzi, vedeta ProTv împlinește 46 de ani, dintre care aproape jumătate a fost prezentă seară de seară în casele noastre. Să-i urăm ani frumoși și fericiți alături de cei dragi, zile senine, bucurii, o carieră cât mai îndelungată în televiziune (a doua ei casă) și-o așteptăm în fiecare seară, la aceeași oră, să ne salute cu vocea ei inconfundabilă: „Bună seara România, bună seara București!”. La mulți ani, Andreea Esca!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră