Adoptarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați vă va expune la efecte secundare multiple, potrivit unui cercetător polonez.
Acest lucru ar face pacienții mai predispuși să dezvolte boli coronariene, accident vascular cerebral sau cancer.
Adoptarea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a combate excesul de greutate nu ar fi lipsită de riscuri. Aceasta este concluzia profesorului polonez Maciej Banach, care și-a prezentat lucrarea cu ocazia congresului Societății Europene de Cardiologie. Studiul său a implicat peste 24.000 de participanți, în medie cu 47 de ani. Forța de muncă era aproape egală, cu 49% bărbați și 51% femei. Voluntarii au fost împărțiți în mai multe grupuri, în funcție de procentul de carbohidrați din dieta lor obișnuită.
Risc crescut de deces prematur
După o monitorizare medie de peste șase ani pentru fiecare participant, datele colectate au evidențiat potențialul rău al unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Deci, în comparație cu cei care au urmat dietele cu conținut ridicat de carbohidrați, participanții care au urmat dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au avut:
32% mai mult risc de a muri prematur (orice cauză combinată);
51% mai mult risc de a muri de boală coronariană (boală care afectează arterele inimii);
50% mai mult risc de a muri de...................